SuperLiga: Universitatea Craiova vs Rapid – Doar victoria contează

Spread the love

Universitatea Craiova – Rapid, meci contând pentru etapa a 2-a a play-off-ului din campionatul României, este programat, sâmbătă, 30 martie, de la ora 21:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Universitatea Craiova şi Rapid, două dintre cele mai în formă echipe din 2024, aflate în lupta pentru un loc pe podium la finalul campionatului, se întâlnesc într-una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 2-a a play-off-ului din SuperLiga.

Universitatea Craiova are 28 de puncte, cu şapte mai puţine decât liderul FCSB, şi a debutat fulminant în play-off, cu o victorie imensă obţinută pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 2-1.

Oltenii vin după o serie de opt meciuri fără înfrângere în campionat, perioadă în care au înregistrat cinci victorii şi trei rezultate de egalitate (n-au mai pierdut din 28 ianuarie, 0-3 acasă cu FCSB).

În partidele disputate în acest sezon din SuperLiga pe teren propriu, echipa antrenată de Ivaylo Petev a bifat şapte succese, cinci remize şi trei eşecuri, iar cel mai bun marcator al ei în campionat este Alexandru Mitriţă, cu 11 goluri.

Atenţie, Universitatea Craiova s-a impus o singură dată acasă în ultimele şase meciuri, pe 26 februarie, 2-1 cu Voluntari: în rest a mai bifat două rezultate de egalitate şi trei înfrângeri!„Mai sunt multe meciuri până la final şi este posibil să se întâmple orice.

Visăm să câştigăm în fiecare meci, asta este scopul nostru.

O să vedem unde ne clasăm în mai”, a spus Ivaylo Petev.

Rapid are 28 de puncte şi a început acest play-off cu un eşec pe teren propriu, scor 0-2 cu Farul Constanţa, a doua înfrângere în SuperLiga din 9 decembrie 2023 încoace (a mai pierdut în deplasare cu Poli Iaşi, scor 1-3).

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat, dar forma bună este dată de faptul că giuleştenii au câştigat precedentele cinci meciuri.

Rapid a înregistrat cinci succese, opt remize şi două înfrângeri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar golgheterul echipei este Albion Rrahmani, cu 13 reuşite în SuperLiga.

„Nu e un meci de totul sau nimic, dar trebuie să câştigăm ca să nu ne îndepărtăm de FCSB.

Nu e decisiv, e important.

Ar fi o problemă să pierdem, mai ales după ce am pierdut şi primul meci”, a declarat Cristiano Bergodi.

În meciurile directe disputate în sezonul regulat, Rapid s-a impus în tur, în Giuleşti, în faţa celor de la Universitatea Craiova, scor 2-0 (Funsho Bamgboye 26, Borja Valle 80), pentru ca, în retur, în Bănie, să se înregistreze un egal, scor 1-1 (Mitriţă 30 / Hromada 49).

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Universitatea Craiova – Rapid.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns