LIVE Război în Ucraina – ziua 766: Rușii au atacat din nou Ucraina cu drone / Trupele ucrainene vor trebui să se retragă fără ajutorul SUA, avertizează Zelenski

Spread the love

Ucraina a anunțat că a doborât 9 din cele 12 drone de tip Shahed pe care Rusia le-a lansat spre mai multe regiuni în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că dacă Ucraina nu va primi ajutorul militar american promis, blocat de disputele din Congres, forțele sale vor trebui să se retragă „cu pași mici”.

11:24Autoritățile din Sankt Petersburg, orașul natal al președintelui Vladimir Putin, au expulzat în masă migranții, după atacului mortal sala de concerte Crocus City Mall din Moscov, potrivit grupului pentru drepturile omului Perviy Otdel, relatează presa independentă rusă.

10:11Rusia a pierdut 441.

520 de soldați în Ucraina de la începutul războiului, afirmă armata ucraineană.

Conform sursei citate, în ultima zi 730 de militari ruși au fost eliminați.

09:55Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a publicat declarația de avere pentru anul 2023, care arată că veniturile liderului de la Kiev au crescut anul trecut față de 2022, relatează The Kyiv Independent.

08:30Unitățile ucrainene de apărare aeriană au distrus 9 din cele 12 drone de tip Shahed pe care Rusia le-a lansat în cursul nopții, potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, transmite The Kyiv Independent.

Dronele au fost lansate de la Capul Chauda, din peninsula Crimeea.

De asemenea, forțele rusești au lansat patru rachete ghidate sol-aer S-300 asupra regiunii Donețk.

Forțele Aeriene nu au furnizat nicio informație privind posibilele victime sau pagube.

Dronele au fost interceptate deasupra regiunilor Herson, Odesa, Dnipropetrovsk și Poltava.

Potrivit lui Suspilne, fragmente de drone ar fi căzut în regiunea Dnipropetrovsk, provocând un incendiu.

Grupurile mobile ale Forțelor Aeriene ucrainene au fost implicate în respingerea atacurilor aeriene.

08:11 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a continuat vineri cu schimbările în rândul oficialilor apropiaţi, demiţând doi adjuncţi din administraţia sa şi numind un fost înalt oficial din domeniul securităţii în funcţia de ambasador în Republica Moldova, informează Reuters.

–––––Cele mai importante informații de vineri privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns