Guvernul japonez acuză Kobayashi Pharmaceutical că nu l-a informat despre contaminarea suplimentelor sale / 5 decese și peste 100 de spitalizări până acum

Spread the love

Producătorul japonez de medicamente Kobayashi Pharmaceutical a confirmat vineri un al cincilea deces legat de suplimentele sale alimentare cu drojdie de orez roşu (beni-koji), transmit agenţiile Xinhua și AP, citate de Agerpres.

Gigantul farmaceutic cu sediul în Osaka a iniţiat retragerea de la comercializare a mai multor produse, inclusiv a suplimentului său „beni-koji choleste help”, promovat ca având efect de reducere a nivelului de colesterol, după ce a primit rapoarte privind cazuri de îmbolnăvire.

„Beni-koji”, asociat cu probleme de sănătate, în special renale, a fost produs la fabrica Kobayashi Pharmaceutical din Osaka.

În timp ce compania a sugerat că anumite ingrediente neprevăzute, derivate din mucegai, ar fi putut cauza problema, nu a fost identificată o cauză specifică.

Compania anunţase joi alte două noi decese, raportul ridicând astfel la patru numărul deceselor suspectate de a fi fost cauzate de suplimentele sale alimentare cu „beni koji” sau drojdie de orez roşu.

Kobayashi Pharmaceutical şi autorităţile sanitare japoneze investighează, de asemenea, peste o sută de cazuri de spitalizare în Japonia, potenţial legate tot de aceste suplimente alimentare.

Compania primise încă din luna ianuarie primele rapoarte privind anumite probleme renale semnalate în rândul unor consumatori, potenţial legate de suplimentele sale alimentare.

„Este regretabil că Kobayashi Pharmaceutical nu a furnizat informaţii guvernului în timp ce (compania – n.

red.

) făcea investigaţii pentru a determina cauza” acestor probleme, a declarat marţi ministrul sănătăţii din Japonia, Keizo Takemi.

Compania niponă a precizat, de asemenea, că a furnizat drojdie de orez roşu către aproximativ 50 de firme din Japonia, iar multe dintre ele au decis să retragă de pe piaţă diverse produse derivate, cum ar fi sake, sosuri pentru salată şi pastă de soia fermentată („miso”).

Kobayashi Pharmaceutical a vândut, de asemenea, drojdia sa către două companii taiwaneze.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yoshimasa Hayashi, a declarat joi că instituţia pe care o reprezintă a cerut altor producători de suplimente alimentare să îşi verifice produsele şi a informat ţările străine despre această problemă de sănătate.

Lasă un răspuns