Armenia blochează difuzarea emisiunilor lui Vladimir Soloviov în țară

Spread the love

Armenia a blocat difuzarea emisiunilor propagandistului rus Vladimir Soloviov, unul dintre cei mai populari prezentatori TV din Rusia, a anunțat vineri Avet Pogoșian, viceministrul armean pentru industrie high-tech, citat de TASS.

„CJSC, rețeaua armeană de radiodifuziune și televiziune, în baza articolelor 5 și 6 din acordul ‘Cu privire la cooperarea în domeniul telecomunicațiilor de masă între Guvernul Republicii Armenia și Guvernul Federației Ruse’, având în vedere încălcările constante înregistrate în regiune au blocat difuzarea programelor „Seara cu Vladimir Soloviov” și „Seara de duminică cu Vladimir Soloviov” (.

.

.

) pe pe teritoriul Republicii Armenia”, a declarat Pogoșian într-o postare făcută pe Facebook.

TASS amintește că premierul armean Nikol Pașinian a declarat anterior că posturile de televiziune ruse care sunt transmise în Armenia au încălcat „anumite clauze” ale acordului între cele două guverne și că Erevanul a avut consultări cu Moscova pentru a rezolva situația.

De exemplu, în toamna anului trecut autoritățile de la Erevan au obiectat față de programe ale televiziunii ruse Pervîi Canal, afirmând că în timpul acestora au fost făcute „declarații jignitoare și complet inacceptabile împotriva oficialilor de rang înalt ai Republicii Armenia”.

Ambasadorul Rusiei la Erevan, Serghei Kopirkin, a fost convocat atunci pentru discuții la sediul ministerului de externe al Armeniei.

În Armenia mai multe canale TV rusești sunt difuzate în virtutea acordului între guvernele celor două țări.

Deși nu este clar de ce Armenia a decis să blocheze acum difuzarea emisiunilor lui Soloviov, acesta a făcut mai multe declarații agresive față de Armenia în contextul deteriorării fără precedent a relațiilor dintre Moscova și Erevan.

De exemplu, în septembrie anul trecut Soloviov sugera ca Moscova să trimită din nou trupe să atace nu doar Georgia, ci și în Armenia.

„De data aceasta nu ne vom opri lângă Tbilisi”, afirma el.

🇷🇺 Propagandist Solovyov is dreaming about the wars in Georgia and Armenia.

It’s so sickening that some people believe that giving Russia occupied parts would bring peace.

It would result in bloodshed and violence across Europe.

Then Russia will join forces with Iran and begin… pic.

twitter.

com/yOdWHZzsBrAnunțul guvernului armean vine la doar o zi după ce ministrul rus de externe Serghei Lavrov l-a acuzat că vrea să rupă legăturile cu Rusia.

„Conducerea armeană, sub false pretexte şi prin denaturarea istoriei ultimilor trei ani, duce în mod deliberat spre o ruptură a relaţiilor cu Federaţia Rusă”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru mass-media ruse.

Comentariile sale au venit după ce mai devreme în cursul lunii martie Armenia a sugerat pentru prima oară că s-ar putea retrage din Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), alianța militară condusă de Moscova.

Armenia acuză OTSC, și cu precădere Rusia, că nu i-a venit în ajutor în timpul agresiunii azere, deși a înaintat o solicitare formală în acest sens.

Lasă un răspuns