LIVE Război în Ucraina – ziua 763: Rușii spun că au doborât 18 ținte aeriene în Belgorod / Rheinmetall primește 130 mil. euro de la UE, o parte din bani vin în România / Șeful FSB: Ucraina, SUA și Marea Britanie sunt implicate în atacul de la Moscova

Spread the love

Alexander Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate (FSB), a declarat că el crede că Ucraina, SUA și Marea Britanie sunt implicate în atacul de vineri asupra unei săli de concerte de la marginea Moscovei.

„Credem că acțiunea a fost pregătită atât de radicalii islamiști înșiși, cât și facilitată de serviciile speciale occidentale.

Serviciile speciale ale Ucrainei sunt direct legate de acest lucru”, spus Bortnikov la televiziune, susținând că Ucraina a ajutat la pregătirea radicalilor islamiști într-o locație neprecizată din Orientul Mijlociu.

El nu a oferit nicio dovadă pentru aceste afirmații, pe care liderii de la Moscova le-ar putea folosi pentru o escaladare a războiului din Ucraina și pentru a justifica faptul că serviciile de securitate rusești nu au reușit să prevină atacul, notează Reuters.

09:05 Rusia a lansat azi-noapte din regiunea Kursk 13 drone explozive Shahed, potrivit contului de Telegram al forțelor aeriene ucrainene.

Zece dintre ele au fost doborâte în regiunile Harkov, Sumîi și Kiev, mai notează sursa citată.

08:47 Compania germană Rheinmetall a anunțat că a primit o finanțare de peste 130 de milioane de euro din partea UE pentru a crește producția de muniție.

Potrivit companiei, mai mult de un sfert din suma totală de 500 de milioane de euro acordată de UE în cadrul Act of Support in Ammunition Production (ASAP) pentru extinderea producției de muniție de artilerie de 155 mm și de pulberi explozive va fi direcționată către un total de șase proiecte la filialele europene ale Rheinmetall AG.

Vor fi sprijinite proiecte din Germania, Ungaria, România și Spania.

România va primi 47 de milioane de euro pentru a construi o fabrică de pulberi militare, printr-un parteneriat între compania românească Romarm și Rheinmetall.

Contractele de finanțare ar putea fi semnate în mai, potrivit Comisiei Europene08:03 Armata ucraineană afirmă cu inamicul rus a avut ieri pierderi mari: 1.

030 soldați, 11 tancuri, 9 alte blindate de luptă, 27 de tunuri, 1 sistem antiaerian, 41 diferite vehicule și 5 echipamente speciale.

Загальні бойові втрати противника з 24.

02.

22 по 27.

03.

24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.

02.

22 to 27.

03.

24 were approximately: pic.

twitter.

com/hglJDcOhkN07:40 Unitățile ruse de apărare aeriană au doborât 18 ținte deasupra regiunii Belgorod, la granița cu Ucraina, a declarat miercuri dimineață guvernatorul regional Viaceslav Gladkov.

Gladkov a scris pe Telegram că o persoană a fost rănită și că au existat pagube la câteva locuințe și mașini.

Ucraina desfășoară de luni de zile atacuri aeriene asupra Belgorodului și a două regiuni învecinate, Kursk și Voronej.

Aproximativ 25 de persoane ar fi fost ucise în cel mai mare atac asupra regiunii la începutul anului.

De asemenea, au avut loc o serie de incursiuni terestre în regiunea Belgorod, notează Reuters.

07:04Ar trebui să dea sau nu examen de limbă oamenii din spațiul ex-sovietic, care cer redobândirea cetățeniei române? 30.

000 o obțin pe an fără examen.

30:000 de persoane redobândesc anual cetățenia română fără test de limbă, în calitate de victime ale pactului Ribbentrop-Molotov.

13.

000 de cetățenii se acordă în rest, acestea fiind dobândite inclusiv prin examen de limbă.

07:01 R.

Moldova: Curtea Constituțională anulează legea care interzice partidului Șor să participe la alegeri.

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a anulat marți legislația care urmărea să împiedice participarea la alegeri a unui partid interzis, legat de un magnat de afaceri fugar care susține opozanții guvernului pro-european.

01:12Emmanuel Macron vrea să-l convingă pe președintele Braziliei, Lula da Silva, să sprijine Ucraina.

Macron se află într-o vizită de trei zile în Brazilia.

Este prima dată când un președinte francez vizitează țara în ultimii 11 ani.

00:23Cel puțin 32 de prizonieri de război ucraineni, capturați recent de Rusia, au fost executați între 1 decembrie 2023 și 29 februarie 2024, se arată într-un raport al Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului (OHCHR), publicat marți.

–––––-

Lasă un răspuns