Ce avere are Oana Sivache, șefa Administrației Spitalelor din București, acuzată de DNA că a luat mită plata chiriei locuinței în care stătea în București

Spread the love

Șefa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, plasată miercuri sub control judiciar de procurorii DNA, fiind acuzată de luare de mită într-un dosar privind numirea ca manager interimar a lui Ioan Bogdan Furtună la Spitalul Colțea, este în funcție din aprilie 2023, când l-a înlocuit pe Cristian Plută, pe care câteva luni mai târziu l-a denunțat pentru luare de mită.

Directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, Oana Sivache, a fost plasată sub control judiciar de DNA, fiind acuzată că ar fi primit mită aproape 8.

000 de euro de la managerul Spitalului Colțea, Bogdan Furtună.

Sivache este acuzată de procurori că ar fi primit de la Furtună, pentru a-l numi la conducerea spitalului, plata chiriei pentru apartamentul în care locuiește cu familia.

Potrivit celei mai recente declarații de avere de pe site-ul Agenției Naționale de Integritate, Oana Sivache deține un apartament în Târgoviște și avea un credit bancar scadent în 2044 în valoare de 117.

000 de lei.

În 2022, Oana Sivache a câștigat aproape 115.

000 de lei, în timp ce soțul acesteia, 47.

000 de lei.

Oana Sivache este director general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București din aprilie 2023, fiind sprijinită de către fostul ministru USR Vlad Voiculescu, prin Horia Tomescu, fost vicerprimar al Capitalei.

Sivache, până atunci director adjunct al instituției, l-a înlocuit pe Cristian Plută, pe care în septembrie 2023 l-a denunțat la DNA pentru luare de mită.

Lasă un răspuns