Clătirea orezului înainte de a-l găti este o etapă esențială.
Dar v-ați întrebat vreodată la ce ajută, de fapt, clătirea orezului în apă rece? În majoritatea rețetelor unde orezul se numără printre ingrediente se menționează clătirea acestuia.
Inclusiv pe pachetele cu orez găsim specificată această mențiune.
Însă unii bucătari și experți în nutriție nu sunt de acord.
Aceștia spun că sunt și avantaje, dar și dezavantaje în ceea ce privește clătirea orezului.
Unul dintre cele mai importante motive pentru care e bine să clătești orezul înainte să îl gătești e faptul că așa scapi de impuritățile din el, cum ar fi praful sau insectele.
„Clătirea orezului în apă rece elimină reziduurile nedorite, pe care cu siguranță nu vrei să le ai în farfuria cu mâncare”, spune medicul dietetician nutriționist Nichole Dandrea-Russert.
O altă justificare a clătirii orezului ar fi scăderea nivelului de arsenic din acesta, un metal greu toxic atunci când se acumulează în exces în organism.
Numai că, spun reprezentanții FDA, clătirea orezului în apă rece ar avea.
.
.
Continuarea articolului e AICI: Când NU trebuie, de fapt, să clătești orezul cu apă rece.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro