Fost lider ATP, indisponibil o perioadă îndelungată

Spread the love

Continuă problemele medicale pentru Andy Murray, fostul lider ATP fiind nevoit să absenteze o perioadă îndelungată din cauza unei accidentări la gleznă.

>> Sorana Cîrstea și explicația eliminării de la WTA Miami – Ce spune despre revenirea Simonei Halep Problemele au apărut pentru Andy la meciul cu Tomas Machac, din turul trei de la Miami, dispută piedută de scoțian în trei seturi, scor 5-7, 7-5, 7-6(5).

Într-o postare pe Instagram, fostul lider mondial a anunțat că a suferit o ruptură completă a ligamentului talofibular anterior şi o ruptură aproape completă a ligamentului calcaneofibular.

„O să mă duc la un specialist în glezne, după ce mă întorc (n.

r.

acasă), pentru a-mi da seama de următorii paşi.

Este de la sine înţeles că aşa ceva este dificil de primit şi că voi fi indisponibil pentru o perioadă lungă de timp”, a precizat Murray pe Instagram, citat de Agerpres.

Seria accidentărilor grave a început pentru Andy din 2017, atunci când problemele de la șold l-au forțat să dispară din circuitul ATP (i-a fost montată o proteză metalică la şold în 2019).

În vârstă de 37 de ani, Murray speră să se recupereze la timp pentru a evolua la Wimbledon, turneu pe care l-a câștigat în două rânduri: în 2013 și 2016.

Scoțianul a anunțat deja că sezonul 2024 va fi ultimul din cariera de jucător profesionist.

Andy Murray are 46 de titluri ATP câștigate de-a lungul carierei, el aflându-se pe locul 15 în Era Open.

A urcat pe locul 1 ATP pe 7 noiembrie 2016, iar în prezent se găsește pe 61.

Pe lângă titlurile de la Wimbledon, Andy mai are cinci finale jucate la Australian Open (toate pierdute), o finală la Roland Garros și un titlu de Grand Slam la US Open (2012).

A câștigat doar din premiile din tenis $64,416,100.

A post shared by Andy Murray (@andymurray)

Lasă un răspuns