Assange nu va fi extrădat în SUA, deocamdată: decizia Înaltei Curţi din Londra

Spread the love

Cazul Assange: astăzi Înalta Curte din Londra a admis recursul împotriva trimiterii co-fondatorului WikiLeaks în Statele Unite.

Cazul Assange: Londra acordă un nou recurs, ultima şansă împotriva extrădării în Statele Unite Julian Assange mai are de jucat o carte pentru a încerca să scape de extrădarea extrem de contestată în SUA.

America îl vânează de aproape 15 ani pentru că a distribuit documente confidenţiale de la Pentagon şi Departamentul de Stat care conţin multe dezvăluiri jenante.

Înalta Curte din Londra a dat astăzi undă verde solicitării apărării jurnalistului australian şi cofondatorului WikiLeaks – respinsă în primă instanţă – pentru un nou recurs extrem în faţa justiţiei britanice împotriva predării acestuia autorităţilor de peste Ocean.

Vezi mai multe articole din categoria social „Julian este deţinut politic şi trebuie eliberat”, a declarat în ultimele zile soţia sa, Stella, care s-a căsătorit cu el în închisoare, în 2022.

Potrivit Wikileaks, „Julian Assange a obţinut permisiunea de a face apel la extrădarea în Statele Unite.

După aproape cinci ani de detenţie în cea mai sigură închisoare din Marea Britanie, editorul îşi va continua detenţia îndelungată separat de tânăra sa familie pentru dezvăluirea crimelor de război”.

 

Lasă un răspuns