Confruntări în Marea Chinei de Sud. Autorităţile din Filipine îl convoacă pe reprezentantul Chinei

Spread the love

Confruntări în Marea Chinei de Sud.

Autorităţile din Filipine îl convoacă pe reprezentantul Chinei Autorităţile din Filipine l-au convocat luni pe reprezentantul Chinei pentru a protesta faţă de „acţiunile agresive” din Marea Chinei de Sud.

Ministrul apărării din Manila a îndemnat Beijingul să-şi susţină pretenţiile teritoriale prin arbitraj internaţional şi nu prin violenţă, potrivit Reuters.

Ministerul de Externe din Filipine a acuzat paza de coastă a Chinei că a folosit tunuri cu apă împotriva unei bărci civile care aproviziona trupele filipineze de pe un banc de nisip din mijlocul mării.

În 1999, filipinezii au aşezat în mod intenţionat o navă de război pe bancul de nisip cu scopul de a-şi susţine pretenţiile teritoriale.

Vezi mai multe articole din categoria externe Filipine este un centru strategic pentru SUA, în special datorită poziţiei sale într-o regiune în care China încearcă să-şi impună influenţa.

Fricţiunile dintre Manila şi Beijing au crescut în ultimele luni din cauza revendicărilor teritoriale.

Marea Chinei de Sud se află în centrul unei dispute teritoriale între China, Filipine şi alte ţări.

China revendică aproape toată marea, dar Filipine, Brunei, Malaezia, Taiwan şi Vietnam au şi ele pretenţii pentru diferite teritorii din Marea Chinei de Sud.

Lasă un răspuns