Candidatul AUR la primăria Constanța, reclamat la CNCD pentru declarațiile privind depresia. Nicu Ștefănuță: „Un derapaj halucinant”

Spread the love

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță l-a reclamat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pe candidatul AUR la primăria Constanța, Ovidiu Cupșa, după ce acesta a spus că dacă suferi de depresie „n-ai luat destulă bătaie când erai mic”.

Declarațiile lui Ovidiu Cupșa au fost făcute într-un live pe Facebook, iar Nicu Ștefănuță spune că este vorba despre un „derapaj halucinant la adresa persoanelor care suferă de depresie”.

Concret, europarlamentarul l-a reclamant pe candidatul AUR la CNCD pentru următoarele afirmații: Nicu Ștefănuță spune că în România oamenii nu își permit să meargă la psiholog.

„Ca raportor pentru dosarul de sănătate mintală în Parlamentul European, domnul Cupșa se află într-o foarte gravă eroare.

În România, depresia este subdiagnosticată.

În România, ședințele de terapie mintală nu sunt decontate, iar oamenii nu își permit să meargă la psiholog.

Eu am cerut ca cel puțin 30 de astfel de ședințe să poată fi decontate la nivelul tuturor statelor membre.

Mai mult decât atât, instigarea la ură și la violență se pedepsește, discriminarea pe motive de boală se pedepsește”, a transmis europarlamentarul.

Peste un milion de oameni din România suferă de depresie, atrage atenția Nicu Ștefănuță.

„Ceea ce spune candidatul lui Simion încalcă grav legislația, dar mai ales, discriminează atâția oameni.

Să nu uităm că în România, peste un milion de oameni suferă de depresie, majoritatea tineri, și cu siguranță numărul este mult mai ridicat, întrucât depresia este subdiagnosticată.

Oamenii au nevoie de ajutor, în niciun caz neglijați sau puși la zid.

Trebuie să fim empatici și să căutăm soluții pentru aceste persoane.

De aceea, un asemenea derapaj nu trebuie trecut cu vederea, și nici partidele extremiste nu ar trebui să fie votate, tocmai din acest motiv”, a explicat europarlamentarul.

Nicu Ștefănuță este primul europarlamentar român care este afiliat grupului politic al Verzilor din Parlamentul European.

În România, el a făcut parte din USR, de unde și-a dat demisia în ianuarie 2023.

Citește și: Candidatul AUR la Primăria Constanța: Dacă ești depresiv, n-ai luat destulă bătaie când erai mic

Lasă un răspuns