Polonia va cere explicaţii Rusiei pentru o „nouă încălcare a spaţiului său aerian”

Spread the love

Polonia va cere explicaţii din partea Rusiei pentru o „nouă încălcare a spaţiului său aerian” de către o rachetă de croazieră rusă, a anunţat duminică Ministerul de Externe de la Varșovia, potrivit AFP.

„Mai presus de orice, cerem Federaţiei Ruse să înceteze loviturile aeriene teroriste împotriva populaţiei ucrainene şi a teritoriului Ucrainei, să pună capăt războiului şi să se ocupe de problemele interne ale ţării”, a transmis purtătorul de cuvânt al ministerului, Pawel Wronski, într-un comunicat.

Armata poloneză a anunţat că Rusia a încălcat duminică dimineață spațiul aerian al Poloniei cu o rachetă de croazieră lansată spre ținte din vestul Ucrainei.

Timp de circa 40 de secunde, „una dintre rachetele de croazieră lansate în cursul nopţii de aviaţia (.

.

.

) Federaţiei Ruse a încălcat spaţiul aerian polonez”, a declarat comandamentul operaţional al forţelor armate poloneze.

„Obiectul a pătruns în spaţiul aerian polonez în apropierea satului Oserdow (est) şi a rămas acolo timp de 39 de secunde”, a precizat sursa citată, subliniind că racheta a fost observată de radarele militare pe toată durata zborului.

În urma acestui incident, „au fost activate toate procedurile necesare pentru a asigura securitatea spaţiului aerian polonez”, a mai spus în comunicatul său comandamentul operaţional al forţelor armate.

____

Lasă un răspuns