Principalele reacții la atacul din Rusia revendicat de Statul Islamic

Spread the love

Cel puțin 40 persoane au fost ucise și 145 rănite într-un atac armat care a avut loc astăzi la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relatează agenția rusă de presă de stat TASS.

Agenția de știri RIA a precizat că cel puțin trei persoane în haine de camuflaj au deschis focul în sala de spectacole Crocus City Hall.

Iată principalele reacții la atacul armat revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic:A fost un „atac terorist sângeros” și o „crimă monstruoasă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova.

Ucraina, care se confruntă de doi ani cu o ofensivă militară rusă, „nu a avut absolut nimic de-a face” cu atacul, a declarat un consilier al președinției ucrainene, Mihaïlo Podoliak.

Serviciile secrete ucrainene au declarat: „Atacul terorist de la Moscova este o provocare planificată și deliberată de către serviciile speciale rusești la ordinul lui (Vladimir) Putin.

Scopul său este de a justifica lovituri și mai dure împotriva Ucrainei și o mobilizare totală în Rusia”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, „condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist” de la Moscova, a declarat într-un comunicat purtătorul său de cuvânt adjunct, Farhan Haq.

Casa Albă a declarat că „este alături de victimele teribilului atac”.

„Imaginile cu împușcăturile din Moscova sunt groaznice și greu de privit”, a declarat vineri Casa Albă, după atacul armat din capitala Rusiei.

În același timp, Casa Albă i-a avertizat pe americanii aflați la Moscova vineri seară să rămână la adăpost.

„Imaginile care ne parvin de la Moscova sunt teribile”, a reacționat Ministerul francez de Externe într-un mesaj postat pe X, denunțând „acte abominabile”.

„Oroarea masacrului civililor nevinovați de la Moscova este inacceptabilă”, a declarat premierul italian Giorgia Meloni.

„Suntem șocați”, a declarat Ministerul de Externe pe X.

„Spania condamnă toate formele de violență”.

„UE este șocată și consternată”, a declarat acest purtător de cuvânt, Peter Stano.

„UE condamnă toate atacurile împotriva civililor”.

„Întristat de evenimentele tragice din această seară de la Moscova.

Inimile noastre sunt alături de familiile victimelor și de toți cei afectați”, a declarat ministrul israelian de Externe, Israel Katz, pe X.

„Președinția își exprimă condamnarea fermă”, a declarat biroul președintelui palestinian Mahmoud Abbas, reafirmând „respingerea terorismului de către președintele Abbas”.

„Deplângem pierderea regretabilă de vieți omenești și respingem orice act de violență împotriva vieții civililor”, a declarat Ministerul mexican de Externe pe X.

„Ne exprimăm sprijinul pentru președintele Vladimir Putin și ne ridicăm vocea pentru a respinge categoric orice act de violență”, a declarat președintele venezuelean Nicolás Maduro, pe X.

Lasă un răspuns