VIDEO Cancelarul Karl Nehammer, lovit cu microfonul în timpul unei declarații de presă la începutul summitului european

Spread the love

Liderii UE s-au reunit joi la Bruxelles pentru un summit de două zile pentru a discuta sprijinul acordat Ucraineiîn fața războiului de agresiune al Rusiei, iar la sosirea sa la întâlnirea prezidată de Charles Michel, cancelarul austriac Karl Nehammer a avut parte de un mic incident – microfonul unui reporter l-a lovit accidental în barbă.

Cancelarul Karl Nehammer a ajuns joi la Consiliul European, iar în timp ce acesta se așeza pentru a oferi declarația de sosire, înaintea summitului, un reporter a împins un pic mai tare sau mai departe microfonul.

Nehammer a încercat să se ferească, dar microfonul tot l-a lovit ușor în barbă.

Cancelarul a zâmbit, a împins microfonul și a continuat să își susțină declarația.

Momentul poate fi văzut la min.

00:44Însă pe rețelele de socializare au și apărut meme-uri, unul dintre ele spunând: „dacă microfoanele ar putea să dea cu pumnul”.

O postare distribuită de DG MEME (@ec_dg_meme)Adresându-se presei, Karl Nehammer a spus că este împotriva folosirii veniturilor rezultate din activele ruseşti îngheţate în urma sancţiunilor pentru înarmarea Ucrainei.

În cazul unor ţări neutre, cum este Austria, acestea au nevoie să primească asigurări că dacă susţin preluarea veniturilor rezultate din activele ruseşti aceşti bani „nu vor fi cheltuiţi pe arme şi muniţii”.

După cum bine știm, cancelarul austriac stă și în calea aderării depline a României la Schengen.

El a spus la începutul lunii martie la București, la Congresul Partidului Popular European, că „poziția Austriei rămâne clară și neschimbată: sistemul Schengen nu funcționează în prezent, prin urmare nu poate fi extins”.

Consiliul UE a anunțat la finalul lunii decembrie că România și Bulgaria vor intra în Schengen cu frontierele aeriene și navale la 31 martie 2024.

Autoritățile de la București au încercat în negocierile din decembrie 2023 introducerea unei date concrete pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre, însă nu au obținut decât o promisiune de negociere.

Citește și:

Lasă un răspuns