Războiul din Ucraina, ziua 758. Infrastructura energetică din Harkov, avariată de un atac cu rachete / FMI aprobă acordarea unui împrumut de 880 de milioane de dolari pentru Ucraina

Spread the love

Aproximativ 15 explozii au fost auzite vineri dimineaţa în Harkov, în Ucraina, potrivit primarului Ihor Terejov, citat de Reuters.

Războiul din Ucraina, ziua 758.

Harkov, ţinta unui atac cu rachete Consiliul de administraţie al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat o a treia revizuire a programului de împrumut de 15,6 miliarde de dolari al Ucrainei.

Această decizie permite deblocarea sumei de 880 de milioane de dolari destinată sprijinului bugetar, potrivit Kyiv Independent.

Vezi mai multe articole din categoria externe Se aşteaptă ca Ucraina să primească fondurile în zilele următoare, potrivit lui Gavin Gray, şeful misiunii din Ucraina.

Conform primarului, rachetele par să fi vizat alimentarea cu energie electrică a oraşului, provocând pene parţiale de curent.

Terekhov nu a raportat nicio victimă.

El a spus că unele dintre pompele de apă din oraş s-au oprit din cauza atacurilor.

De asemenea, primarul din Krivoi Rog, Oleksandr Vilkul, a declarat că s-au auzit explozii în oraş, dar nu a oferit detalii.

Într-un alt oraş din centrul Ucrainei, Vinnytsia, un „obiect de infrastructură critică” a fost avariat, potrivit primarului Serhiy Borzov.

Administraţia oraşului Zaporojie, din sudul Ucrainei, a raportat, de asemenea, opt lovituri de rachete şi a declarat că unii localnici au fost răniţi.

Lasă un răspuns