VIDEO Vicepreședinte ASF: Cel puțin trei asigurători au tarife RCA injuste. Când promite că prețurile pe 6 luni nu vor mai fi aproape cât cele pe un an

Spread the love

Cel puțin 3 asigurători au tarife RCA injuste pentru anumite categorii de clienți considerați „asigurați cu risc ridicat”, cu prețuri chiar și de 2-3 ori peste valoarea tarifului de referință, și la fel de incorectă este și practica ca prețurile pe 6 luni să fie aproape similare cu cele pe un an, a declarat miercuri pentru HotNews.

ro Sorin Mititelu, noul vicepreședinte pe asigurări în ASF.

Soluția promisă de acesta este introducerea unor ghiduri de conduită, în vara acestui an, care dacă nu vor fi respectate să permită intervenția ASF.

Sorin Mititelu, noul vicepreședinte ASF, a admis într-un interviu HotNews.

ro că unii asigurători au un comportament inadecvat la tarifele RCA practicate către acea categorie de asigurați ce se încadrează și ajung la Biroul Asiguratorilor Auto din România (BAAR) pentru a fi alocați pe mecanismul asiguratului cu risc ridicat.

În ciuda faptului că asigurătorii susțin că prețurile mari către transportatori sunt date de frecvența și severitatea daunelor provocate în trafic, oficialul ASF a revenit cu precizări miercuri pentru HotNews.

ro.

HotNews.

ro l-a întrebat pe șeful din ASF și dacă i se pare normal ca o poliță RCA pe 6 luni să coste aproape cât cea pe 12 luni, o practică observată în piață și reclamată și de cititorii noștri.

„Este tot o practică injustă”, afirmă vicepreședintele ASF.

Acesta a reamintit faptul că autoritatea nu are drepturi în formarea prețului în piață și căatunci când a încercat să intervină a fost subiect de infringement pe regulile de drept ale Uniunii Europene.

„Până la sfârșitul lunii iunie 2024”, a mai spus vicepreședintele ASF.

Potrivit acestuia, nu este necesară nicio modificare la cadrul de reglementare actual pentru a introduce astfel de ghiduri de conduită în piață, măsură care ține de legea de funcționare a ASF, nu de legea RCA.

Alte informații din interviul acordat HotNews.

ro:

Lasă un răspuns