Ungaria refuză să trimită armament şi muniţie în Ucraina. Budapesta s-a opus în repetate rânduri sprijinului pentru Kiev

Spread the love

Ministrul de externe al Ungariei a refuzat să se alăture unei iniţiative conduse de Cehia de a strânge fonduri pentru a trimite muniţie în Ucraina, informează Sky News.

Ungaria refuză să trimită armament şi muniţie în Ucraina.

Budapesta s-a opus în repetate rânduri sprijinului pentru Kiev „Ungaria nu a livrat şi nu va livra nicio armă Ucrainei – nu participăm la nicio acţiune comună care se termină în livrări comune de arme”, a spus Peter Szijjarto.

Nu este prima dată când conducerea de la Budapesta se opune iniţiativelor de a sprijini Ucraina sub diverse forme.

Ungaria a refuzat să se alăture multiplelor încercări ale UE de a aloca pachete de asistenţă financiară sau militară de la începutul războiului.

Cu toate acestea, ea şi-a exprimat acordul, în cele din urmă, să se alăture iniţiativei de 50 de miliarde de euro aprobată în luna februarie a acestui an.

Vezi mai multe articole din categoria externe Potrivit Sky News, de la debutul războiului, Ungaria şi-a menţinut relaţiile cu regimul de la Kremlin, opunându-se constant sancţiunilor propuse de UE împotriva Rusiei.

 

Lasă un răspuns