Cei mai bine plătiți fotbaliști din campionatele de top ale Europei – Surpriza vine din LaLiga

Spread the love

Cotidianul L’Equipe a alcătuit un top al celor mai bine plătiți fotbaliști din fiecare campionat important al Europei, iar surpriza cea mai mare vine din campionatul Spaniei.

Kevin De Bruyne conduce în continuare ierarhia celor mai bine plătiți jucători din Premier League, având un salariu lunar brut de 2,02 milioane de euro.

Belgianul este urmat pe podium de colegul său Erling Haaland (1,9 milioane de euro) și Mohamed Salah, fotbalistul lui Liverpool (1,77 milioane de euro), care este la egalitate cu Casemiro (Manchester United).

În Franța, Kylian Mbappe este de departe cel mai bine plătit dintre jucătorii din cele cinci mari campionate ale Europei.

Mbappe încasează un salariu lunar brut de şase milioane de euro la PSG.

Internaționalul francez câştigă de aproape şase ori mai mult decât compatriotul său Ousmane Dembele şi brazilianul Marquinhos, colegii săi de la PSG, ambii cu salarii de 1,12 milioane de euro.

Sosit în vara anului trecut în Bundesliga, Harry Kane încasează 2,1 milioane de euro brut pe lună, fiind lider în campionatul Germaniei și este urmat pe podium de Manuel Neuer (1,66 milioane de euro), Thomas Muller (1,66 milioane de euro), Kingsley Coman (1,42 milioane de euro) şi Serge Gnabry (1,42 milioane de euro).

Surpriza acestui top vine din LaLiga, acolo unde David Alaba conduce ierarhia celor mai bine plătiți fotbaliști din campionatul Spaniei, cu 1,88 milioane de euro brut pe lună.

Pe locul doi în La Liga este Robert Lewandowski, de la FC Barcelona, cu 1,87 milioane de euro brut pe lună, urmat de patru jucători care sunt la egalitate, cu 1,67 milioane de euro brut pe lună: Vinicius Jr.

şi Jude Bellingham (Real Madrid), Ilkay Gundogan (FC Barcelona) şi Jan Oblak (Atletico de Madrid).

În Italia, pe primul loc este Victor Osimhen, atacantul lui Napoli, cu 1,5 milioane de euro brut pe lună.

Termenul „brut” capătă mai multă greutate în Italia decât în alte ţări.

Jucătorii străini puteau beneficia până acum de un regim fiscal favorabil datorită efectelor aşa-numitului „decret Crescita”, care a fost între timp abrogat, ceea ce va schimba datele problemei pentru următoarele sezoane.

În acest moment, pe locurile doi şi trei la capitolul salarii în Serie A sunt jucători de la Juventus, Dusan Vlahovic (1,07 milioane de euro) şi Wojciech Szczesny (1 milion de euro).

Lasă un răspuns