WTA pregătește schimbarea unor reguli, după victoria Simonei Halep la TAS

Spread the love

Women’s Tennis Association (WTA) pregătește schimbarea unor reguli, pentru ca jucătoarele acuzate de dopaj care fost declarate nevinovate sau li s-a redus suspendarea să beneficieze de „clasamente speciale”.

>> Adversara Soranei Cîrstea în turul al doilea de la WTA MiamiSchimbarea regulilor este luată în considerare după cazul foarte mediatizat al Simonei Halep, care a revenit marţi la Miami Open cu un wildcard, după ce suspendarea de patru ani pentru dopaj i-a fost redusă la nouă luni de TAS.

Spre deosebire de cazurile de accidentări grave sau de concediu de maternitate, jucătoarele suspendate pentru dopaj nu beneficiază în prezent de un clasament protejat la întoarcere şi, de multe ori, trebuie să îşi refacă de la zero cariera.

„Am început un proces de revizuire a acestei reguli, deoarece credem că este oportun să analizăm acest aspect”, a declarat un purtător de cuvânt al WTA, conform News.

ro.

„Calendarul exact pentru orice potenţială modificare a regulilor şi implementarea ulterioară a acestora va depinde de feedback-ul primit de la membrii noştri”.

Deocamdată, Halep, care nu este clasată, va trebui să se bazeze pe wildcard-uri pentru a participa la cele mai mari turnee.

Asociaţia Jucătorilor Profesionişti de Tenis (PTPA) a salutat demersul WTA de a lua în considerare o modificare a regulilor.

„Timpul şi oportunităţile pierdute nu pot fi niciodată recuperate pe deplin.

Prin urmare, PTPA susţine ca sportivii exoneraţi de infracţiuni de dopaj să fie eligibili pentru un clasament special la revenirea lor în circuit.

Am solicitat o astfel de regulă în trecut şi salutăm luarea ei în considerare acum”, a declarat directorul executiv al PTPA, Ahmad Nassar.

S-ar putea să te mai intereseze și:>> Simona Halep și mesajul transmis românilor după primul meci de la revenire>> VIDEO Simona Halep, învinsă de Paula Badosa la revenirea în circuitul WTA – Prestație încurajatoare a fostei lidere mondiale>> Simona Halep a anunțat numele noului antrenor>> Reacția Simonei Halep după ce o importantă rivală a spus că sportivii depistați pozitiv nu ar trebui să primească wild carduri>> Simona Halep vorbește despre înfrângerea de la WTA Miami – Ce spune despre reîntâlnirea cu Patrick Mouratoglou>> WTA Miami: Paula Badosa reacționează după ce a învins-o pe Simona Halep, la revenirea pe teren a româncei>> România mai are o singură reprezentantă la WTA Miami, după ce și Jaqueline Cristian a fost eliminată

Lasă un răspuns