UPDATE Nicușor Dan i-a retras atribuțiile viceprimarului PNL, Stelian Bujduveanu: Era ilogic să fie și într-o parte și în alta

Spread the love

Primarul general Nicușor Dan i-a retras, miercuri, atribuțiile viceprimarului liberal Stelian Bujduveanu, a confirmat pentru HotNews.

ro edilul.

Decizia vine după ce PNL i-ar retras sprijinul politic lui Nicușor Dan, iar bugetul Capitalei a fost respins de 3 ori la rând, municipalitatea fiind în imposibilitate de a plăti salariile și facturile.

Acesta avea în subordine cele mai bănoase si vizibile direcții/societăți din Primăria Caitalei – STB-ul, Direcția urmărire investiții, Serviiul Învățământ Turism Cultură, și Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară importante.

Viceprimarul nu a fost demis, acesta fiind atributul Consiliului General.

„Noi am avut o majoritate în care am avut 3 partide, din care cele două partide mari, PNL și USR, au avut câte un viceprimar.

Era logic, era o colaborare între primar și majoritatea din Consiliul General, ca atribuții executive să fie date unor reprezentanți ai coaliției care sprijină primarul.

După care am avut o perioadă de tranziție cu 3 grupuri politice diferite care nu au colaborat și acum avem o nouă majoritate PNL-PSD, care e în opoziție cu primarul și atunci este ilogic ca viceprimarul să fie și într-o parte și în alta.

Pe de o parte, să fie într-o coaliție de consilieri împotriva primarului și pe de altă parte să fie în aparatul de lucru al primarului”, a declarat nicușor dan pentru HotNews.

ro.

Dispoziția a fost dată miercuri, iar atribuțiile care reveneau viceprimarului au fost luate d eprimarul general.

Totuși Bujduveanu mai coordonează două servicii.

„I-au rămas două atribuții restrânse, Spațiul Locativ și Cabinetele medicale, fiindcă se ocupa de ele și pentru continuitate i le-am lăsat”, a explicat Nicușor Dan.

Potrivit dispoziției de Primag general 568 din 08.

03.

2022, lui Stelian Bujduveanu i s-au delagat următoarele atribuții.

„Începând cu data de 08.

03.

2022 şi pe durata exercitării mandatului de Primar General al municipiului Bucureşti al domnului Nicuşor Dan, se delegă domnului BUJDUVEANU STELIAN atribuțiile Primarului General, inclusiv aprobarea organizării examenelor/concursurilor de ocupare a posturilor vacante/temporar vacante şi de promovare a personalului, privind următoarele structuri organizatorice din cadrul aparatului de specialitate al Primarului General şi instituţii şi servicii publice de interes local al municipiului Bucureşti: Cabinet Viceprimar; Direcția Patrimoniu; Direcţia Transporturi cu excepția Serviciului Autorizări Auto; Administrația Fondului Imobiliar; Administraţia Străzilor”, se arată în dispoziție.

Prin aceeași dispoziție, Bujduveanu a primit coordonarea următoarelor direcții, administraţii şi activități:

Lasă un răspuns