Preşedintele ucrainean a discutat despre „formula păcii” cu premierul indian

Spread the love

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat despre „formula păcii” cu premierul indian Narendra Modi.

Discuţia a avut loc miercuri.

Ucraina este „interesată” să întărească legăturile cu India, a declarat Volodimir Zelenski în urma discuţiei cu premierul indian Narendra Modi, potrivit Sky News.

Biroul prezidenţial ucrainean a explicat că liderii au discutat despre relaţiile bilaterale, dar şi despre un posibil acord privind încetarea războiului din Ucraina.

Planul de pace al Kievului cere retragerea tuturor trupelor ruse din Ucraina, restabilirea graniţelor şi un proces care să facă Rusia responsabilă pentru acţiunile sale.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Ucraina este interesată să consolideze relaţiile comerciale şi economice cu India, în special în exporturile agricole, cooperarea în domeniul aviaţiei şi comerţul cu produse farmaceutice şi industriale”, a comunicat Zelenski pe platforma X.

La rândul său, guvernul indian a anunţat că Modi a reiterat „poziţia consecventă a ţării în favoarea dialogului şi a diplomaţiei drept cale de urmat” în războiul din Ucraina.

Modi a scris şi el un mesaj pe X, transmiţând „sprijinul consecvent al Indiei pentru toate eforturile pentru pace şi pentru încheierea timpurie a conflictului în curs”.

Narendra Modi a fost unul dintre liderii mondiali care l-au sunat pe Vladimir Putin pentru a-l felicita pentru victoria în alegerile de săptămâna trecută.

Lasă un răspuns