Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, va fi prezentat oficial astăzi

Spread the love

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, îl vor prezenta miercuri, pe candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, într-o conferinţă de presă care va avea loc la Parlament și la care vor participa şi liderii PSD și PNL Bucureşti, Gabriela Firea şi Sebastian Burduja, coordonatorii campaniei pe Bucureşti.

HotNews.

ro va transmite LIVE conferința de presă, de la ora 12.

00.

Coaliția de guvernare a decis ca managerul Spitalului Universitar București, medicul Cătălin Cîrstoiu, să fie candidatul PSD la Primăria Capitalei, deși Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), care conduc filialele din București, și-au declarat constant intenția de a candida.

Miercuri, de la ora 12.

00, liderul PSD, Marcel Ciolacu și liderul PNL, Nicolae Ciucă, vor susține o conferință de presă alături de Cătălin Cîrstoiu și de președinții PSD și PNL Bucureşti, Gabriela Firea, şi Sebastian Burduja.

Medicul Cătălin Cîrstoiu nu se va înscrie în niciunul din cele două partide, urmând a fi susţinut ca independent în cursa electorală.

Liderii Coaliției le-au propus Gabrielei Firea și lui Sebastian Burduja să fie coordonatori de campanie pe București.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a anunţat că Gabriela Firea se va afla pe lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare şi va coordona alături de Sebastian Burduja campania pe Bucureşti.

„Doamna Firea va fi pe lista la europarlamentare”, a spus el.

Cătălin Cîrstoiu, în vârstă de 50 de ani, este medic ortoped și este manager al Spitalului Universitar de Urgență București începând din martie 2020.

A mai ocupat această funcție în perioada 2009 -2016.

Este decan al Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București începând cu anul 2016.

Cătălin Cîrstoiu este căsătorit cu medicul Monica Cîrstoiu, șefa clinicii de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Universitar de Urgență București.

Medicul Cătălin Cârstoiu este, potrivit ȘtirileProTv, finul fostului președinte Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu, fost deputat de Argeș timp de două mandate, în perioada 1996 – 2004.

Revenirea lui Cîrstoiu la conducerea Spitalului Universitar București în timpul pandemiei de COVID-19 – după demiterea Adrianei Nica de către ministrul de atunci al Sănătății Victor Costache – a strârnit controverse în spațiul public.

„Avem de toate lovește din nou”, a comentat atunci Carmen Uscatu, președintele Asociației Dăruiește Viață:La rândul său, fostul ministru USR al Sănătății Vlad Voiculescu a reamintit atunci de incendiul din 2015 din clubul Colectiv și de gestionarea „deplorabilă” a situației de către Spitalul Universitar, al cărui manager era atunci Cîrstoiu.

Narcis Hogea, tatăl lui Alexandru Hogea – unul dintre tinerii morți în spital după incendiul din octombrie 2015 din clubul Colectiv – l-a acuzat pe Cătălin Cîrstoiu, la acea vreme managerul Spitalului Universitar, că a împiedicat transferul tânărului la o clinică din străinătate.

Narcis Hogea a declarat public că, după ce a obținut acceptul ca fiul său să fie tratat la Clinica AKH din Viena, conducerea Spitalului Universitar a tărăgănat transferul fiului sau.

Alex Hogea a fost în cele din urmă transferat, dar a murit de sepsis la vârsta de 19 ani, la clinica din Viena.

Tatăl său a susținut că decesul a survenit infecției contactate la Spitalul Universitar.

Medicul ortoped are o avere impresionantă – salarii și dividende importante, multe împrumuturi acordate, sume generoase în peste 25 de conturi.

Potrivit declarației sale de avere, medicul și soția sa dețin o locuință în Ilfov de 450 m2 și un apartament în București de 103.

45 m2 dobândit în 2014, un teren în Ilfov de 3376.

90 m2, au bijuterii în valoare de 150.

000 de euro și un Cadillac din 2008.

Salariul anual încasat:Soția acestuia, Cirstoiu Mihaela Monica câștigă 195.

130 lei de la Spitalul Universitar și 126.

208 de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Și ea câștigă, la rândul ei, 394.

649 lei dividende anual de la Anemonia Clinical, la care se adaugă 507.

281 dividende de la Anemona Med și 687.

722 dividende de la Praxis Medical, un total de 1.

589.

652 lei (circa 318 mii euro).

Doctorul Cîrstoiu a acordat împrumuturi de 438.

4644 lei către Anemonia Clinical și 440.

000 lei și 138.

000 de euro pentru Geana Veronica.

De asemenea, acesta are un număr impresionant de conturi, nu mai puțin de 25, în lei și valută, la BRD, BCR, Raifeissen sau Libra.

Lasă un răspuns