LIVE Război în Ucraina, ziua 756: Rusia şi Ucraina anunță bombardamente la graniţă şi evacuează civili / Putin spune că ar putea merge în China în prima sa vizită externă din noul mandat

Spread the love

În a 756-a zi de război, atât Rusia, cât și Ucraina au raportat atacuri aeriene în zonele de frontieră.

Ministerul rus al Apărării a declarat că marți, în jurul orei 22:00, au fost lansate 10 proiectile de către lansatoare de rachete multiple ucrainene și o rachetă Tochka-U deasupra regiunii Belgorod, iar alte două rachete, inclusiv o rachetă Patriot, deasupra regiunii vecine Kursk.

Guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat că au avut loc bombardamente intense în comunitatea Kozinka, iar aproximativ 9.

000 de copii vor fi evacuați din orașul rusesc de frontieră Belgorod și din mai multe districte din regiunea Belgorod.

Bombardamentele intense ale Rusiei asupra regiunii ucrainene Sumî, aflată la granița de nord-est, au determinat autoritățile ucrainene să emită un ordin de evacuare în masă.

Rusia a lansat 130 de rachete de diferite tipuri, peste 320 de drone de atac Shahed și aproape 900 de bombe ghidate în atacurile asupra Ucrainei până acum în această lună, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

08:49Șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleva, va face o vizită luna aceasta în India, în contextul în care Kievul caută aliați pentru o inițiativă de pace, potrivit unor surse familiarizate cu acest subiect, citate de Bloomberg News, informează Reuters.

Kuleba se va întâlni cu omologul său, Subrahmanyam Jaishankar, în timpul vizitei sale programate pentru sfârșitul acestei luni.

08:33Statele membre UE au agreat un acord interimarpentru ca agricultorii ucraineni să beneficieze până în 2025 de scutirea de la plata taxelor vamale pe piața europeană, a anunțat miercuri Parlamentul European într-un comunicat citat de AFP și Reuters.

Comisia Europeană a propus această măsură în luna ianuarie ceea ce a generat proteste ale fermierilor în numeroase state europene.

Agricultorii europeni s-au plâns că agricultorii ucraineni nu trebuie să respecte aceleași norme precum cei cei din UE, motiv pentru produsele ucrainene mai ieftine au invadat piața europeană.

08:29În vreme ce toți ochii sunt ațintiți asupra Ucrainei, în Europa se mai pregătește un conflict.

La trei decenii de la scindarea sângeroasă a Iugoslaviei, ciocnirile recente dintre Serbia și Kosovo au reaprins conflicte etnice care ardeau mocnit.

Dacă Serbia e cauza evenimentelor din teren, Rusia e cea care ațâță flăcările, scrie Wall Street Journal, citat de Rador Radio România.

07:51 Rusia şi Ucraina au anunţat că au respins numeroase atacuri aeriene la sfârşitul zilei de marţi şi la începutul zilei de miercuri, iar intensificarea bombardamentelor asupra regiunilor de frontieră a forţat evacuarea civililor de ambele părţi, transmite Reuters.

Oficialii ruşi au declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus rachete şi drone lansate de Ucraina deasupra regiunilor Belgorod, Kursk şi Voronej, aflate la graniţa cu Ucraina.

Dronele au fost, de asemenea, doborâte mai adânc în Rusia, în regiunea Saratov, notează News.

ro.

Între timp, bombardamentele intense ale Rusiei asupra regiunii ucrainene de graniţă de nord-est Sumî au determinat Kievul să ordone evacuarea civililor.

Ministerul rus al Apărării a declarat, pe Telegram, că unităţile de apărare aeriană au interceptat 12 rachete deasupra regiunii Belgorod până marţi la ora 22.

00 (19.

00 GMT).

La scurt timp după aceea, acesta a declarat că a interceptat alte două rachete, inclusiv o rachetă Patriot de fabricaţie americană, deasupra regiunii vecine Kursk.

La începutul zilei de miercuri, guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busargin, a declarat că două drone lansate de Ucraina au fost interceptate în apropierea oraşului Engels.

Rusia are o bază militară de bombardiere strategice în apropiere de acest oraş.

Nu au fost raportate victime sau pagube majore în niciunul dintre atacurile lansate de Ucraina.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat, marţi târziu, că 1.

200 de copii din zonele cele mai expuse la risc vor fi transportaţi temporar până la sfârşitul săptămânii în alte regiuni din Rusia.

El a adăugat că aproximativ 9.

000 de persoane au cerut să fie evacuate.

Autorităţile din Sumîi au declarat că au avut loc 30 de cazuri de bombardamente în cursul zilei de marţi.

O persoană a fost ucisă în comunitatea de frontieră Velyka Pysarivka, punctul central al unei evacuări care a început săptămâna trecută.

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din zonele aflate în pericol de lângă Velyka Pysarivka în ultima săptămână, au declarat oficialii locali ucraineni.

Ambele părţi neagă că au vizat civili în războiul pe care Rusia l-a început cu invazia sa la scară largă asupra Ucrainei în urmă cu doi ani şi care, de atunci, a ucis mii de persoane şi a strămutat milioane de oameni.

–––––-Cele mai importante informații de marți privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns