Iohannis l-a decorat din nou pe Sorin Cîmpeanu. Fostul ministrul al Educației a primit „Ordinul Național Steaua României” în grad de ofițer

Spread the love

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, pentru a doua oară, pe fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, care a demisionat în urma unui scandal de plagiat, pentru „contribuția excepțională avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei”, organizație din care i s-a cerut demisia în trecut, având în vedere acuzațiile de plagiat.

Sorin Cîmpeanu a fost decorat cu „Ordinul Național Steaua României”, în grad de ofițer.

Decretul de decorare a fost semnat de Iohannis luni, 18 martie, iar decorarea propriu-zisă a avut loc marți, 19 martie, scrie edupedu.

ro, care a furnizat pentru prima dată informația.

„În semn de înaltă apreciere pentru contribuția excepțională avută la promovarea imaginii României în rândul statelor membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei, președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Ofițer domnului Cîmpeanu Sorin Mihai, președintele Consiliului Național al Rectorilor și Președintele Agenției Universitare a Francofoniei (AUF)”, se arată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Alături de Sorin Cîmpeanu, prin același decret au mai fost decorați și: Nu este pentru prima dată când Sorin Cîmpeanu este decorat de președintele Klaus Iohannis.

În 2019, Cîmpeanu a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de cavaler pentru „pentru contribuţia excepţională avută la dezvoltarea şi modernizarea învăţământului românesc”.

Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcția de ministru al Educației în septembrie 2022, în urma dezvăluirilor că acesta ar fi plagiat, conform unei investigații publicate de jurnalista Emilia Șercan.

La o câteva zile după demisia din fruntea Ministerului Educației, universitățile din Franța, care fac parte din Agenția Universitară a Francofoniei (AUF), i-au cerut demisia de la conducerea agenției.

Cîmpeanu a fost ales pentru a doua oară în funcția de președinte al AUF în 2021.

El nu a cedat presiunilor și a nu a demisionat și din această funcție, în ciuda cerințelor venite la vremea respectivă din partea universităților franceze, după cum relata la acea vreme presshub.

ro.

Citește și:

Lasă un răspuns