Pozițiile de pe lista candidaților trebuie să reflecte rezultatele organizațiilor din teritoriu, este de părere președintele Consiliului Județului Cluj, Alin Tișe.
În acest context, el a arătat că „organizația Cluj trebuie să primească ce merită” și „să fie la loc de cinste și în această listă”, altfel, va fi greu ca listele candidaților să fie acceptate de liderii din teritoriu, consideră președintele CJ Cluj.
„Întăresc această idee pe care am exprimat-o și anume că atâta timp cât aceste liste nu țin cont de rezultatele electorale din teritoriu ale organizațiilor PNL, aceste liste nu pot să fie conturate corect și nu pot să aibă susținerea teritoriului.
Nu poți să pui reprezentantul unei organizații care e pe locul doi în țară pe locul 17 sau 13, pentru că acel reprezentant practic reprezintă politic acea organizație care este puternică și aduce voturi.
Ca atare, oamenii din teritoriu, dând încredere unui partid, vor să aibă un reprezentant pe măsura votului dat în Parlamentul European.
Locul pe listă trebuie să reprezinte votul obținut și locul în ierarhia rezultatelor.
De aceea, pentru mine, ca reprezentant al organizației Cluj, locul 13, locul 14, cred că un loc drept ar fi locul 3 sau 4, în condițiile în care primul loc ar fi dat unei persoane apolitice.
Aș putea accepta un loc de 3 sau 4 în rândul PNL, cu acest compromis.
Din punctul meu de vedere, organizația Cluj trebuie să primească ce merită.
Consider că reprezentantul Clujului trebuie să fie la loc de cinste și în această listă.
Altfel, înseamnă că PNL nu își respectă membrii de partid și că nu crede în meritocrație”, a declarat Alin Tișe, miercuri, la un post local de radio.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro