20 martie, Ziua Internațională a Fericirii. Care este cea mai fericită țară din lume?

Spread the love

  În urmă cu 12 ani, mai exact în 2012, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a luat decizia ca pe 20 martie, în fiecare an, să fie celebrată Ziua Internațională a Fericirii pentru a-i face pe oameni să înțeleagă cât de importantă este fericirea.

 După decizia 66/281 din 12 iulie 2012 de a decreta Ziua Internațională a Fericirii, aceasta a fost pentru prima dată celebrată anul următor, în 2013.

Cea de-a douăzecea zi a lunii martie a fost aleasă de către Jayme Illien, pentru faptul că echinocțiul de primăvară se desfășoară în această zi, iar fenomenul se resimte pe plan universal, scrie twinkl.

ro.

 Era necesară o astfel de celebrare pentru a cinsti rolul pe care fericirea îl deține în viața fiecăruia dintre noi, dar mai ales pentru mijloacele prin care fiecare poate să împartă fericire în jurul său.

 Ziua Internațională a Fericirii este, astfel, un moment grozav pentru a ne înveseli și pentru a ne opri câteva ore gândindu-ne la lucrurile bune în viață.

 Potrivit celor mai recente date Eurostat, din Uniunea Europeană, Austria este cea  mai fericită țară, iar România, alături de Polonia, pe locul 2, potrivit World Happiness Report.

Totodată, Finlanda este, pentru al șaselea an la rând, cea mai fericită țară din lume.

 Această sărbătoare anuală a dus la crearea unei mișcări mondiale axate pe fericire și oferă un forum deschis pentru ca oamenii din întreaga lume să se întâlnească și să își împărtășească experiențele unii cu alții.

 De asemenea, a dus la crearea a numeroase concepte și organizații diferite care definesc, extind și pun în aplicare ideile lor pentru atingerea obiectivelor fericirii umane, informează happinessday.

org.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns