Vladimir Putin l-a numit pe amiralul Alexandr Moiseev în funcția de comandant al Marinei ruse / El comandat și Flota Mării Negre în trecut

Spread the love

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit marți pe amiralul Alexandr Moiseev în funcția de comandant interimar al forțelor navale ruse, potrivit agențiilor RIA și TASS, un anunț care confirmă oficial că Kremlinul l-a demis pe anteriorul ocupant al funcției.

Moiseev, care are pregătire de comandant de submarin, a fost numit de Putin în funcția de comandant general al Marinei ruse la mai bine de un deceniu după ce fostul președinte Dmitri Medvedev i-a conferit distincția de „Erou al Federației Ruse”.

Amiralul a ocupat anterior funcția de comandant al Flotei Mării Negre (2018-2019) și al Flotei Nordului (2019-2024).

În perioada în care a fost comandant al flotei ruse de la Marea Neagră el a supervizat eforturile de extindere și modernizare a acesteia, începute însă cu ani înainte ca el să fie numit în funcție.

O parte a presei ruse, inclusiv ziarul pro-Kremlin Izvestia și The Moscow Times, au scris încă din data de 10 martie că amiralul Nikolai Evmenov, comandantul marinei ruse, a fost demis din funcție și înlocuit cu comandantului Flotei Nordului, amiralul Moiseev.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să comenteze informațiile apărute în presă potrivit cărora amiralul Evmenov a fost demis după ce Moscova a pierdut mai multe nave de război în urma atacurilor ucrainene asupra Flotei Mării Negre.

„Există decrete secrete, nu pot să comentez asupra lor.

Nu au existat decrete publice în această chestiune”, a declarat Dmitri Peskov după ce jurnaliștii acreditați pe lângă Kremlin l-au întrebat despre acest subiect după scurgerea informației în presă.

Evmenov, în vârstă de 61 de ani, fusese numit șef al Marinei ruse în mai 2019.

Știre în curs de actualizare.

Lasă un răspuns