Pedeapsa cu închisoarea s-ar putea dubla pentru grupările interlope care fac trafic de droguri, proxenetism și camătă – proiect de lege

Spread the love

Grupările de interlopi ar putea să primească pedepse duble pentru traficul de droguri, proxenetism și camătă, pe lângă confiscarea extinsă a bunurilor, conform unui proiect de lege depus recent la Senat și care prevede pedepse mult mai mari decât acum pentru infracțiunile de amenințare, șantaj, proxenetism, exploatarea cerşetoriei și camăta.

Proiectul mai prevede confiscarea extinsă pentru grupările de crimă organizată atunci când instanța judecătorească îşi formează convingerea că bunurile respective provin din activităţi infracţionale.

Ce prevede proiectul de lege: De asemenea inițiativa reduce de la 6 luni la 3 luni timpul pentru actualizarea listei cu drogurile sintetice, având în vedere că traficanții inventează substanțe tot mai puternice și mai periculoase, se arată în proiectul de lege.

Totodată se introduc noi sancțiuni drastice pentru cei care îndeplinesc o funcţie publică și care facilitează traficul de droguri.

Pentru oamenii legii, limitele de pedeapsă sunt mai severe cu jumătate pentru infracțiunile săvârșite.

Polițiștii implicați în combaterea traficului de droguri sunt stimulați prin introducerea unor criterii precise de performanță, prime de excelență pentru fiecare traficant prins sau grupare destructurată.

Proiectul de lege a fost inițiat de senatorul PNL, Alexandru Nazare, susșinut de alți șase parlamentari PNL și a fost depus la Senat.

Pentru a deveni lege, proiectul trebuie dezbătut și votat de ambele Camere ale Parlamentului.

Lasă un răspuns