VIDEO Carlos Alcaraz, campion la Indian Wells 2024

Spread the love

Carlos Alcaraz și-a apărat titlul cucerit anul trecut la Indian Wells, ibericul reușind să ridice trofeul Mastersului din deșertul californian și în 2024.

În finală, Alcaraz a trecut de Daniil Medvedev (7-6(5), 6-1), la capătul unui meci care a fost echilibrat doar în primul său set.

Cap de serie 4, Medvedev a fost mai precis în debutul partidei, iar breakul bifat l-a ajutat să se desprindă la 3-0.

Continuarea nu a fost însă cea dorită de rus: Alcaraz a început să simtă tot mai bine mingea, să pună tot mai multă presiune cu forehandul, iar egalitatea avea să fie restabilită (3-3).

De la acest moment, s-a mers cap la cap cu serviciul, iar tiebreakul a fost „nevoit” să intervină pentru a-i despărți pe cei doi.

Agresivitatea superioară a ibericului a făcut până la urmă diferența, iar setul i-a revenit cu 7-5 în tiebreak.

Practic, aici s-a terminat echilibrul finalei californiene.

A urmat o reprezentație de tenis ofensiv arătată de Alcaraz.

Carlos a dictat ritmul cu ajutorul forehandului său exploziv, a fost stabil cu backhandul, iar scurtele inspirate l-au scos total din zona de confort pe Medvedev.

Cu toate că s-a zbătut și a încercat să facă unele schimbări tactice din mers, Daniil s-a lovit practic de un adevărat zid.

Carlos a câștigat manșa cu 6-1, problema învingătorului nepunându-se în cel de-al doilea set.

Finala de la Indian Wells 2024 a durat o oră și 44 de minute.

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Daniil MedvedevDe știutYour undefeated king of the desert 👑🏜️Carlos takes the crown for the second year in a row 🏆@BNPPARIBASOPEN | #TennisParadise pic.

twitter.

com/bwpfDlCXSh

Lasă un răspuns