Conducerea PNL a Ministerului Finanțelor a definitivat actul normativ care va permite IMM-urilor să primească și în următoarea perioadă credite garantate de stat.
Programul IMM Plus prevede accesul la finanțare al societăților mici și mijlocii care nu dispun de sumele necesare pentru proiectele de investiții și continuarea activității, acțiune programată până la 30 iunie 2024.
Bugetul alocat acestui program extrem de important pentru sprijinirea antreprenorilor români este de maximum 12,5 miliarde lei.
Guvernul a agreat propunerea formulată de Ministerul Finanțelor, astfel încât schema de ajutor de stat va fi suficientă pentru aproximativ 11.
500 de companii, cu garanții acordate în limita unui plafon de 11,1 miliarde lei.
Programul IMM Plus prelungește măsurile de sprijin instituite prin vechea schemă de ajutor de stat IMM INVEST PLUS, fiind desfășurată prin Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare (FRC) și Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).
Valorile maxime ale ajutoarelor de stat au fost majorate de la 2.
000.
000 euro la 2.
250.
000 euro/întreprindere/UAT, respectiv de la 250.
000 euro la 280.
000 de euro pentru fiecare întreprindere care îşi desfăşoară activitatea în sectorul agriculturii primare și de la 300.
000 euro la 335.
000 de euro pentru fiecare societate din domeniul pescuitului şi acvaculturii.
„Această schemă oferă garanții de stat pentru antreprenori care doresc să își dezvolte afacerile, obiectivul principal fiind stimularea creșterii economice și crearea de noi locuri de muncă.
Programul IMM Plus urmărește, de asemenea, susținerea companiilor în creșterea capitalizării și a capacității de producție, fapt ce va contribui esențial la creșterea competitivității acestora pe o piață concurențială în continuă dinamică.
Susținerea financiară acordată de stat va permite firmelor să investească în tehnologie și inovație, iar astfel acestea se vor adapta mai ușor la cerințele economice prezente și își pot extinde activitatea.
Asigurarea acestor garanții de stat pentru antreprenori va determina apariția de mii de noi locuri de muncă, fapt ce va contribui la creșterea nivelului de trai al populației.
În plus, dezvoltarea capitalizării companiilor va avea un impact pozitiv asupra economiei în ansamblu, iar impulsionarea competitivității IMM-urilor va stimula creșterea economică și va atrage noi investiții în țară”, a declarat deputatul PNL Cristina Burciu.
Prin urmare, Programul IMM Plus constituie un instrument eficient de susținere a creșterii economice și dezvoltării locurilor de muncă în România, mai subliniază Burciu:„PNL demonstrează astfel că este alături de antreprenori și deține un rol semnificativ în ceea ce privește stimularea investițiilor și generarea de noi locuri de muncă, mai ales în sectoarele vitale cum sunt agricultura, construcțiile, producția.
Companiile românești au potențial de dezvoltare, iar Executivul susținut de PNL are datoria de onoare de a le sprijini pentru a atinge randamentul maxim”, a mai spus deputatul de Cluj.
Citiți monitorulcj.
ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.
ro