Biden l-a avertizat pe Netanyahu. Urmează negocieri la Washington

Spread the love

Biden l-a avertizat pe Netanyahu.

Urmează negocieri la Washington Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a declarat că cele două ţări, SUA şi Israel, vor avea o discuţie cuprinzătoare despre calea de urmat în Gaza, unde o criză umanitară face ravagii după mai multe luni de lupte, relatează Reuters.

Întâlnirea ar putea avea loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare, a declarat Sullivan, şi nicio operaţiune în Rafah nu va avea loc înainte de discuţii.

Vezi mai multe articole din categoria externe O criză umanitară s-ar adânci dacă Israelul ar continua cu o ofensivă în Rafah, a spus Sullivan, rezumând mesajul lui Biden către Netanyahu.

Conform lui Sullivan, Biden nu a ameninţat că va limita ajutorul american acordat Israelului.

I-a spus însă lui Netanyahu că are nevoie de o strategie coerentă pentru Gaza, reiterând sprijinul SUA pentru efortul israelian de a distruge militanţii Hamas care au atacat Israelul în 7 octombrie anu trecut.

Convorbirea, care a fost prima dintre cei doi lideri din 15 februarie, are loc pe fondul unor tensiuni între Israel şi aliatul său, SUA, din cauza modului în care Netanyahu a gestionat războiul din Gaza.

   

Lasă un răspuns