Ambasada Rusiei de la București, după alerta falsă: O încercare deliberată a dușmanilor de a provoca panică

Spread the love

Reprezentații Ambasadei Rusiei din București au reacționat duminică după ce cu o zi în urmă un rucsac abandonat pe bulevardul Kiseleff în apropierea misiunii diplomatice a pus în alertă autorițile din Capitală, însă ulterior alarma s-a dovedit a fi falsă.

Un rucsac a fost abandonat pe trotuar, sâmbătă, pe bulevardul Kiseleff, numărul 6, unde este sediul Ambasadei Rusiei în România, incidentul fiind semnalat printr-un apel la 112.

Pirotehniștii au verificat obiectul suspect cu un robot, iar autoritățile au concluzionat că alerta a fost falsă, iar geanta aparținea unei femei.

Diplomații ruși cred că aceasta a fost o metodă de a împiedica votul de duminică la alegerile prezidențiale.

„Putem presupune că acest incident este o încercare deliberată a dușmanilor Rusiei de a provoca panică și de a perturba votul de astăzi al cetățenilor ruși la alegerile prezidențiale din București.

Îi asigurăm pe toți detractorii noștri că astfel de provocări sunt sortite eșecului.

Au fost respectate toate măsurile de securitate necesare pentru organizarea și desfășurarea votului, precum și pentru a asigura cetățenilor noștri dreptul lor constituțional”, au scris reprezentanții misiunii diplomatice pe într-un mesaj pe Facebook.

Rusia și-a deschis o secție de votare pentru alegerile prezidențiale la Ambasada de la București.

De asemenea, oficialii ruși au mai precizat că „atât legislația rusă, cât și cea română prevăd răspunderea penală pentru obstrucționarea exercitării drepturilor electorale sau a activității comisiilor electorale, ca să nu mai vorbim de alte articole din codurile penale ale celor două țări aplicabile în această situație”.

Lasă un răspuns