VIDEO Belgorodul, bombardat din nou cu rachete în a doua zi a alegerilor prezidențiale din Rusia

Spread the love

Două persoane au fost ucise și alte trei au fost rănite într-un bombardament cu rachete ucrainene asupra orașului rusesc de frontieră Belgorod, a declarat sâmbătă guvernatorul regional, în timp ce cetățenii ruși votează până duminică în cadrul alegerilor prezidențiale, informează Reuters.

Într-o declarație pe Telegram, guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că orașul a fost lovit de rachete trase de un sistem de lansatoare de rachete Vampire.

El a precizat că vehicule și clădiri au fost avariate atât în Belgorod, cât și în satele din jur.

Pe rețelele de socializare au apărut mai multe clipuri video cu urmările bombardamentului, care au fost publicate inițial pe canale rusești.

Belgorod, SMO zone, 16 March 2024, results of shelling.

pic.

twitter.

com/4DkBv9SfZA💥 Russia: Belgorod under assault from anti-Putin Russian liberation forces for the 3rd day.

Various locations around the city on fire.

pic.

twitter.

com/QYktWMSpZTMinisterul rus al Apărării a declarat că forțele de apărare aeriană au doborât opt proiectile lansate de un sistem de rachete cunoscut sub numele de Vampire deasupra regiunii Belgorod și au distrus, de asemenea, două drone ucrainene, potrivit Meduza.

Belgorod, o regiune de frontieră care se învecinează cu regiunea ucraineană Harkov, a fost atacată frecvent de forțele Kievului începând din 2022.

În decembrie, 25 de persoane au fost ucise într-un singur atac cu rachete asupra orașului.

Anterior, sâmbătă, Gladkov a declarat că cinci persoane, inclusiv un copil, au fost rănite într-un atac cu dronă asupra unei mașini care se deplasa în apropierea frontierei ucrainene.

Președintele Vladimir Putin a acuzat vineri Ucraina că încearcă să saboteze scrutinul prezidențial, care se desfășoară până duminică și care îi va oferi încă șase ani la putere.

Lasă un răspuns