SuperLiga: CFR Cluj vs Universitatea Craiova – Derby pentru Europa

Spread the love

CFR Cluj – Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa 1 a play-off-ului din campionatul României, este programat, sâmbătă, 16 martie, de la ora 20:00, pe Stadionul Dr.

Constantin Rădulescu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

CFR Cluj, care speră la titlu după înjumătăţirea punctelor, şi Universitatea Craiova, care îşi propune accederea în cupele europene, se întâlnesc în singura partidă a zilei a play-off-ului din SuperLiga.

CFR Cluj este pe locul 3, cu 27 de puncte, la cinci distanţă de liderul FCSB, şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate obţinute în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă s-a impus acasă în faţa celor de la Hermannstadt, scor 1-0.

Echipa lui Adrian Mutu a încheiat sezonul regulat având al doilea cel mai bun atac din SuperLiga, cu 54 de goluri marcate (doar Rapid a înscris mai multe, 55), şi este neînvinsă în campionat de pe 10 februarie 2024, când a pierdut în Gruia, scor 0-1 cu Rapid.

CFR Cluj a fost cea mai eficientă echipă pe teren propriu în acest campionat, cu 34 de puncte acumulate după 10 succese, patru remize şi o înfrângere (a primit doar şase goluri acasă), iar golgheterul ardelenilor este Philip Otele, cu 13 reuşite în SuperLiga.

Universitatea Craiova ocupă locul 4, cu 25 de puncte, la două în urma celor de la CFR Cluj (poziţiile 2 şi 3 participă în Confernce League), şi vine după trei victorii şi două rezultate de egalitate obţinute în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a câştigat derby-ul local cu FCU 1948 Craiova, considerat a fi fost disputat în deplasare, scor 2-1.

Echipa antrenată de Ivaylo Petev a ajuns ajuns la şapte runde consecutive fără înfrângere în SuperLiga, serie în care a înregistrat patru victorii şi trei rezultate de egalitate (ultima înfrângere a fost acasă, 0-3 cu FCSB pe 27 ianuarie).

În partidele disputate în deplasare în actuala ediţiie din SuperLiga, oltenii au bifat şase succese, cinci remize şi patru eşecuri, iar cel mai bun marcator al echipei în campionat este Alexandru Mitriţă, cu 11 goluri.

În meciurile disputate în sezonul regulat, cele două echipe au remizat în tur, în Gruia, scor 1-1 (Yeboah 39 / Al.

Creţu 10), pentru ca, în retur, în Bănie, Universitatea Craiova să se impună în faţa celor de la CFR Cluj cu 1-0 (Koljic 90).

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul CFR Cluj – Universitatea Craiova.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns