Procesul penal al lui Trump în dosarul plăților făcute către Stormy Daniels a fost amânat

Spread the love

Procesul penal al lui Donald Trump programat pentru 25 martie la New York în dosarul referitor la plata făcută în 2016 pentru a cumpăra tăcerea actriței de filme porno Stormy Daniels este amânat, a decis vineri un judecător din Manhattan, relatează AFP.

„Procesul pe acest dosar se amână pentru 30 de zile de la data” de 14 martie, în care procurorul din Manhattan a dat undă verde pentru ca procedura să fie amânată pentru o lună, a decis judecătorul instanței din New York Juan Merchan.

Ceea ce înseamnă că acest proces istoric – pentru care Donald Trump riscă în principiu o pedeapsă cu închisoarea – ar putea începe la mijlocul lunii aprilie.

Curtea Penală Supremă a Statului New York se va întruni într-o audiere preliminară pe 25 martie pentru a decide asupra unei noi date, potrivit deciziei judecătorului Merchan.

Joi seară, Procuratura statului New York pentru jurisdicția Manhattan condusă de procurorul Alvin Bragg s-a declarat deschis unei amânări cu 30 de zile a procesului, după o cerere de amânare din partea apărării.

Acest lucru oferă un răgaz suplimentar candidatului republican la alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie, ai cărui avocați caută să amâne cât mai mult posibil deschiderea celor patru procese penale în care clientul lor este urmărit penal.

Avocaţii lui Donald Trump ceruseră amânarea acestui proces cu scopul de a aştepta o decizie a Curţii Supreme a Statelor Unite de la Washington cu privire la imunitatea lui prezidenţială.

Procuratura a informat că este „pregătită pentru un proces pe 25 martie”, dar „nu se opune unei amânări de până la 30 de zile pentru a permite apărării să examineze” noi documente depuse în procedură, a indicat Parchetul condus de procurorul din Manhattan, Alvin Bragg.

Lasă un răspuns