Drulă acuză că Alianța Dreapta Unită ar putea fi respinsă de Biroul Electoral: „Avem semnale că Puterea actuală dorește blocarea noastră”

Spread the love

„Este un moment critic pentru democrația românească.

Am ajuns și în punctul în care o putere abuzivă se pregătește să blocheze dreptul Opoziției de a candida și de a se asocia în alegeri libere”, a transmis sâmbătă seară liderul USR, Cătălin Drulă, care a reclamat că Biroul electoral Central ar putea să blocheze înregistrarea Alianței Dreapta Unită din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei.

Acesta face referire la posibilia invocare a faptului că în Registrul Partidelor Eugen Tomac nu apare ca președintele PMP.

Potrivit acestuia, „documentele și dosarul Alianței Dreapta Unită sunt pregătite impecabil, exact în sensul deciziei din 2019 a Înaltei Curți”.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Eugen Tomac a reacţionat la motivul invocat în procesul verbal de constituire a BEC la pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie care spune că PMP nu are reprezentant în Biroul Electoral Central deoarece, potrivit datelor publice înscrise în Registrul partidelor politice, funcţia de preşedinte al PMP este deţinută de către Cristian Diaconescu.

El a declarat, sâmbătă pentru News.

ro, că în Registrul partidelor politice, în anul 2020, figura Viorica Dăncilă ca preşedintă a PSD, iar la „depunerea membrilor în BEC şi a candidaturilor pentru alegerile din 6 decembrie, a putut semna preşedintele PSD Marcel Ciolacu, care nu era în Registrul partidelor politice”.

„În 2020, în Registrul Partidelor Politice, la alegerile parlamentare figura ca preşedinte PSD Viorica Dancila.

Preşedinte ales era Marcel Ciolacu, dar atunci PSD a putut candida, acum PMP nu.

Oricine aruncă o privire pe Registrul Partidelor Politice poate constata că la PSD preşedintele Ciolacu a fost validat definitiv pe 15.

12.

2020”, a afirmat Eugen Tomac, sâmbătă, pentru News.

ro.

Liderul PMP a adăugat că „la depunerea membrilor în BEC şi a candidaturilor pentru alegerile din 6 decembrie, a putut semna preşedintele PSD Marcel Ciolacu, care nu era în Registrul partidelor politice.

Astăzi, însă, Partidului Mişcarea Populară i se respinge participarea în competiţia politică pentru un motiv care acum 4 ani nu a existat.

Culmea, cel care a cerut excluderea PMP este reprezentantul PSD în BEC”.

El a mai spus că „PMP este hărţuit pentru ca a ales să fie parte a opoziţie active alături de USR şi Forţa Dreptei în «Dreapta Unită»”.

Procesul verbal privind constituirea Biroului Electoral Central pentru alegerile europarlamentare şi locale din 9 iunie explică de ce formaţiunile PMP, Forţa Dreptei şi REPER nu au reprezentanţi în BEC.

Astfel, Partidul Mişcarea Populară nu are un reprezentant în BEC deoarece, conform datelor publice înscrise în Registrul partidelor politice, funcţia de preşedinte al PMP este deţinută de către Cristian Diaconescu şi nu de către Eugen Tomac.

De asemenea, Forţa Dreptei şi partidul REPER nu au reprezentanţi în BEC fiindcă niciunana dintre cele două formaţiuni politice nu a obţinut mandate la alegerile europarlamentare din anul 2019.

VEZI ȘI:

Lasă un răspuns