Rusia: FSB anunță arestarea unor militanți ai unei grupări paramilitare pro-Ucraina

Spread the love

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunțat joi că au arestat, la Sankt Petersburg (nord-vest), patru militanți ai unei grupări paramilitare pro-Ucraina, acuzați de pregătirea unor atacuri în Rusia și de tentativă de otrăvire a unor soldați ruși, informează AFP.

„FSB a pus capăt activităților ilegale din Sankt Petersburg ale unei celule clandestine a grupului paramilitar ucrainean „Corpul voluntarilor ruși” (RDK), care acționa în interesul Serviciului de informații ucrainean”, a transmis FSB într-un comunicat.

Celula era formată din patru locuitori ai fostei capitale imperiale rusești care, potrivit FSB, „plănuiau să otrăvească cu o substanță foarte toxică produse alimentare destinate ca ajutor umanitar soldaților ruși aflați în zona operațiunii militare rusești” din Ucraina.

Toți cei patru au fost arestați, subliniază comunicatul.

Militanții „efectuau de asemenea o recunoaştere a unor instalaţii de infrastructură vitală şi de transport (.

.

.

) în Sankt Petersburg și în regiunea Leningrad, în vederea pregătirii unor atacuri ulterioare”, a adăugat FSB.

Gruparea Corpul Voluntarilor Ruşi s-a făcut cunoscută prin revendicarea, în martie 2023, a unei incursiuni în regiunea rusă Briansk, situată la frontiera cu Ucraina.

În cursul acestui atac, doi civili au fost ucişi, iar un copil în vârstă de 11 ani a fost rănit, potrivit autorităţilor ruse.

Vezi și: Ce urmăresc rebelii ruși care spun că au ocupat părți din Belgorod și Kursk? – interviu cu unul din liderii Legiunii „Libertatea Rusiei”: „Rezistența prin forță este posibilă”____

Lasă un răspuns