Studiu. Consumul de calciu și vitamina D scad riscul de cancer. Avantajele și pericolele administrării de suplimente.

Spread the love

 Consumul de vitamina D și calciu, în doze suficiente, oferă rezultate încurajatoare în privința prevenirii și reducerii riscului de cancer, potrivit unui studiu realizat de o echipă de cercetători coordonată de nutriționistul Cynthia Thomson, expert în prevenirea cancerului și profesor la Universitatea Arizona.

 Cercetarea a inclus peste 36.

000 de femei după menopauză, care au fost selectate aleatoriu să primească vitamina D și calciu sau placebo, pe o perioadă de șapte ani.

 La mai bine de 20 de ani după încheierea perioadei de cercetare, evoluția stării de sănătate a participantelor a arătat că, în cazul celor care au luat calciu și vitamina D, decesele asociate cancerului au scăzut cu 7%, prin comparație cu grupul care a luat placebo.

Cele mai importante scăderi au fost în rândul cazurilor de cancer mamar invaziv (19%) și cancer colorectal (31%).

Astfel, potrivit rezultatelor studiului, publicate recent în Annals of Internal Medicine, consumul suficient de calciu și vitamina D poate marca o diferență semnificativă în privința riscului de a dezvolta boli mortale, inclusiv unele tipuri de cancer, potrivit businessinsider.

comÎn același timp, studiul subliniază faptul că administrarea suplimentelor prezintă și anumite riscuri, precum este riscul de a dezvolta boli de inimă sau alte afecțiuni cardiovasculare (în proporție de 6%), comparativ cu cel în rândul grupului de verificare.

Una dintre ipotezele privind creșterea anumitor riscuri în urma administrării de suplimente poate fi explicată de faptul că suplimentele de calciu susțint calcificarea arterelor coronare.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns