Stelian Ion: Decizia PSD-PNL de a deschide lista la europarlamentare cu șefa reprezentanței CE adâncește sentimentul că principiile UE sunt negociate

Spread the love

Decizia PSD-PNL de a deschide lista la europarlamentare cu șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, Ramona Chiriac, adâncește și mai mult sentimentul că principiile UE sunt negociate, iar compromisurile sunt răsplătite politic, consideră fostul ministru al Justiției Stelian Ion.

Fostul ministru a reacționat printr-un mesaj pe Facebook în care afirmă că în acest moment Comisia Europeană ar avea o problemă serioasă de credibilitate în România, iar șefa CE, Ursula von der Leyen, nu ar trebui să tolereze această situație și ar trebui să ceară eliberarea din funcție a candidatei PSD-PNL.

El consideră că „este o bună ocazie” pentru von der Leyen să revadă deciziile pe care le-a luat în ceea ce privește funcționarea statului de drept în România.

El reamintește că europarlamentarii USR nu o vor susţine pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la șefia Comisiei Europene.

Ramona Chiriac va ocupa primul loc pe listele comune PSD și PNL la alegerile europarlamentare, au decis liderii coaliției într-o ședință care a avut loc luni.

Ramona Chiriac s-a suspendat din funcția deținută la reprezentanța Comisiei Europene în România, iar locul îi va fi luat de șefa adjunctă, Mara Roman, a anunțat, miercuri, reprezentanța CE.

Chiriac a intrat în concediu fără plată.

Lasă un răspuns