UE dă în judecată Grecia pentru că nu a revizuit planurile de risc la inundaţii

Spread the love

UE dă în judecată Grecia pentru că nu a revizuit planurile de risc la inundaţii Anunţul vine la cinci luni după ce cele mai grave ploi din Grecia au inundat zona fertilă a Tesaliei, devastând recoltele şi ridicând semne de întrebare cu privire la capacitatea ţării de a face faţă unei clime din ce în ce mai imprevizibile.

Conform regulilor UE, ţările trebuie să îşi actualizeze o dată la şase ani planurile de gestionare a inundaţiilor, un set de măsuri menite să le ajute să atenueze riscurile inundaţiilor asupra vieţilor umane, mediului şi activităţilor economice.

Vezi mai multe articole din categoria externe Grecia a fost notificată oficial de către Comisie anul trecut că ar trebui să-şi finalizeze planurile de management, dar până acum ţara nu a reuşit să-şi revizuiască, să adopte sau să raporteze planurile de management al riscului de inundaţii, a transmis Comisia într-un comunicat.

„Comisia consideră că eforturile autorităţilor elene au fost, până în prezent, insuficiente şi, prin urmare, trimite Grecia la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene”, scrie în document, potrivit Reuters.

Luna trecută, Comisia a dat în judecată Bulgaria, Cipru, Spania, Irlanda, Malta, Portugalia şi Slovacia pentru nerespectarea obligaţiilor lor de raportare.

Lasă un răspuns