[P] Cum vă clădiți o oază de liniște cu mobilierul din dormitor

Spread the love

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere, dacă nu chiar cea mai importantă.

Aici este locul în care vă odihniți, vă clădiți visele și vă revigorați pentru o nouă zi.

Această cameră trebuie să fie plină de emoție și inspirație, de aceea este foarte important să alegeți piese de mobilier adecvate.

Dacă vă numărați printre pasionații de design interior, atunci probabil că știți deja cât de mult contează acest aspect.

De aceea, în rândurile ce urmează, ne propunem să vă oferim și noi un plus de inspirație.

În articolul de azi ne dorim să vă vorbim despre mobila de dormitor, în special despre care sunt piesele principale în jurul cărora puteți reamenaja.

Veți afla din ce fel de piese și materiale puteți alege ca apoi, la final să obțineți o oază de liniște și pace.

Fără să mai stăm prea mult pe gânduri, să începem! Deși tredurile de design interior evoluează pe zi ce trece, noi vă recomandăm ca mobila pentru dormitor să fie una clasică.

Vă puteți pune amprenta pe personalitatea casei prin alte tipuri de decorațiuni, cum ar fi cuierele pentru hol, de exemplu.

Însă, în dormitor este important să păstrați o energie calmă și relaxantă pentru ca dumneavoastră și cei dragi să vă puteți destinde tot timpul.

Pe această cale, vom trece imediat la enumerarea pieselor de mobilier promise și astfel, sperăm că vă vom inspira să creați un design cât mai atrăgător.

Haideți să aflați ce piese statement compun un dormitor perfect.

• Piese de mobilier Mobila din dormitor este compusă din următoarele trei piese principale: patul, noptierele și șifonierul.

Fiecare cu funcția sa în parte, acestea ajută la aducerea la viață a încăperii, a plantării sentimentului de „acasă” și la formarea unei camere bine organizate.

În continuare vă vom explica ce opțiuni de alegere aveți la dispoziție.

1.

Patul Când vine vorba de pat, aveți de ales din două mari categorii: cadrul de lemn versus cadrul de metal.

În funcție de design-ul din restul locuinței dar și de modul în care doriți să vă decorați camera, alegeți cadrul potrivit în consecință.

Ce vă putem spune noi este faptul că cel de lemn se remarcă prin aspectul elegant și atemporal, fiind o alegere durabilă.

Pe când cel de metal iese în evidență prin aspectul modern și nonconformist, fiind și aceasta o alegere durabilă deopotrivă.

Mai trebuie să țineți cont și de rama patului.

Aici aveți trei opțiuni: o ramă simplă, una cu depozitare dedesubt sau una în stil baldachin.

Ne axăm din nou pe dorințele personale și aspectul final pe care vi-l doriți, deci aveți toată libertatea de alegere.

Rețineți faptul că rama simplă va aduce un plus de clasă dormitorului; cea cu depozitare va aduce funcționalitate, iar cea cu baldachin, nonconformism.

2.

Șifonierul A doua piesă de mobilier ce stă la baza amenajării dormitorului este șifonierul.

Majoritatea sunt confecționate din lemn, deci paleta de materiale disponibile nu mai este chiar atât de variată ca și în cazul precedent.

Însă, puteți alege între un șifonier simplu sau cu mai multe uși, în funcție de nevoie, sau chiar între șifonierul cu oglindă sau fără.

Un dulap cu mai multe uși, de preferat glisante, vă va oferi mai mult spațiu de depozitare în cazul în care familia dumneavoastă este una numeroasă.

Pe când, un dulap cu oglindă nu numai că vă va oferi locul perfect în care să vă vedeți outfiturile, ci va reuși să aducă și un plus de spațialitate în încăpere.

Decizia stă din nou la latitudinea dumneavoastră, desigur.

Însă nu ezitați să luați sfaturile noastre în considerare dacă vă doriți să aveți un dormitor cât mai modern.

3.

Noptierele Nu în ultimul rând, este important să alegeți și o pereche de noptiere în ton cu design-ul dormitorului înainte de a încheia amenajarea.

Măsuțele de noapte vă vor ajuta să vă țineți aproape telefonul sau ceasul cu alarmă, sticla de apă și poate chiar cartea preferată pe care o citiți înainte de culcare.

Sunt piese de mobilier foarte utile, ce vin într-o mulțime de modele chic și interesante.

Din nou, ca și în cazul patului, aveți opțiunea de a alege între niște noptiere clasice sau moderne, de lemn sau de metal.

Totodată, mai intervine o categorie și anume, cea de noptiere cu sertare sau rafturi.

Sertarele vor reuși să „ascundă” obiectele pe care le țineți la capul patului, în timp ce rafturile le vor lăsa la vedere.

Dacă vă place să citiți și aveți o colecție selectă de cărți preferate, le puteți aranja frumos în noptieră, lângă câteva bețișoare parfumate sau lumânărele.

Așa, în cazul în care alegeți noptierele cu rafturi, veți adăuga un plus de culoare și inventivitate camerei.

Acum că ați aflat aproape toate informațiile de care aveați nevoie despre mobila din dormitor, tot ce vă rămâne de făcut este să optați pentru variantele perfecte, după bunul plac.

Nu uitați să vă sfătuiți și cu partenerul sau familia înainte de a lua o decizie.

Este important ca design-ul interior să fie pe placul tuturor.

Acestea fiind spuse, iată-ne ajunși la final.

Sperăm că sfaturile oferite v-au inspirat și că acum sunteți pregătit să treceți la redecorat.

Pentru și mai multe ponturi, nu ezitați să navigați mediul online.

Vă dorim happy shopping!

Lasă un răspuns