Avertismentul Moscovei. Putin susține că Rusia este pregătită pentru un război nuclear. „Armele există pentru a le folosi”.

Spread the love

  Rusia rămâne într-o stare de pregătire pentru luptă și este pe deplin pregătită pentru un război nuclear, în cazul în care suveranitatea îi este amenințată, a susținut liderul de la Kremlin, într-un interviu acordat presei de stat, citat de Reuters.

 Putin a avertizat că dacă SUA ar trimite trupe în Ucraina, aceasta va fi considerată o escaladare semnificativă a războiului.

Declarațiile sale vin cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din Rusia, programate pentru perioada 15-17 martie.

 „Din punct de vedere tehnico-militar, suntem, bineînţeles, pregătiţi”, a declarat Putin.

„(În Statele Unite) există destui specialiști în domeniul relațiilor ruso-americane și în domeniul reținerii strategice.

Prin urmare, nu cred că acum se grăbește cineva spre o confruntare nucleară, dar suntem pregătiți pentru asta”, a mai spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a precizat că utilizarea armelor nucleare a fost explicată în doctrina nucleară a Kremlinului, politica sa care stabileşte circumstanţele în care Rusia ar putea folosi armele sale.

„Armele există pentru a le folosi.

Avem propriile noastre principii”, a spus Putin.

Dacă Statele Unite ar efectua teste nucleare, Rusia ar putea face acelaşi lucru, a adăugat Putin.

 La începutul acestei luni, Rusia a anunțat că a testat o rachetă balistică intercontinentală RS-24 Yars, exercițiu menit să intimideze Occidentul și să slăbească sprijinul occidental pentru Ucraina.

De altfel, în discursul său la Adunarea Federală din 29 februarie, Putin a subliniat de asemenea că Rusia are arme care pot lovi țările occidentale.

Potrivit Institute for the Study of War (ISW), Moscova folosește adesea amenințarea nucleară pentru a insufla frica publicului occidental și a slăbi sprijinul occidental pentru Ucraina.

Analiștii militari spun că utilizarea de către Rusia a armelor nucleare în Ucraina și nu numai este puțin probabilă.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns