ASUS România continuă să încurajeze competitivitatea și performanțele școlare în domeniul informaticii pentru că acesta este un domeniu important care ne influențează tuturor viitorul și ne modelează în același timp prezentul, ajutându-ne să fim mai eficienți și mai practici când folosim tehnologiile fără care viața din ziua de azi ar fi imposibil de imaginat.
Astfel, pe data de 29 februarie, s-a încheiat a treia ediție a concursului ASUS Learn and Compete 2024, una dintre inițiativele educaționale ale companiei ASUS, un concurs de informatică dedicat liceelor din București care a fost organizat în strâns parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.
ASUS Learn and Compete 2024 este a treia ediție a unui proiect pilot al companiei ASUS care își propune să ajute elevii participanți să-și consolideze și să-și testeze într-un mediu prietenos cunoștințele de tehnologia informației.
Astfel, tinerii sunt încurajați să-și formeze deprinderi noi, foarte utile, care să îi ajute să se adapteze cu ușurință la cerințele unei societăți moderne în continuă schimbare și să-și ascută spiritul de competiție împreună cu dezvoltarea abilităților de a colabora în echipă, dobândind, în acest fel, o atitudine corectă în abordarea problemelor de orice fel, o abilitate esențială pentru toate profesiile viitorului.
Informatica este, fără îndoială, un domeniu sinonim cu inovația.
Din acest motiv etapele concursului ASUS Learn and Compete 2024 s-au desfășurat online, în paralel, pe Kahoot! și Microsoft Teams, în total participând nu mai puțin de 2709 de liceeni din 91 de licee, fiecare sub conducerea unui profesor îndrumător.
Finală s-a desfășurat pe data de 29 februarie sub formă de eveniment cu participare fizică la sediul Microsoft România și a fost o competiție extrem de strânsă.
Dintre cei 30 de finaliști ai celor 18 licee participante care au răspuns contra timp celor 35 de întrebări de pe Kahoot! folosind laptopurile ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402), Laura Cojocariu, reprezentanta Colegiului Național Ion Creangă, a avut un avans de doar 600 de puncte față de cel de-al doilea clasat, și un total de 29528 puncte, ceea ce i-a adus câștigul în această ediție a competiției.
Câștigătoarea concursului a fost premiată cu un laptop ASUS ExpertBook B3 Flip (B3402FBA), în timp ce concurenții clasați pe locurile 2 și 3, precum și cei trei profesori îndrumători ai finaliștilor de pe podium au fost premiați cu câte un laptop ASUS BR1402.
Acordat ca premiu câștigătoarei concursului, ExpertBook B3 Flip B3402 este un laptop care oferă flexibilitate maximă oricând, oriunde, un portabil ideal pentru mediul educațional grație performanțelor, facilităților speciale și durabilității de grad militar.
Ecranul tactil de 14 inch poate fi rotit la 360 de grade, oferind multiple moduri de utilizare perfecte pentru prezentări, studiu interactiv sau colaborarea în echipă.
Tranziția între aceste moduri de lucru se face extrem de rapid, fără efort.
Laptopul este echipat cu procesor Intel din generația 12, până la puternicul model Intel Core i7 cu 10 nuclee și 12 fire de execuție paralele, un chip care poate gestiona cu ușurință sarcini complexe, precum proiecte de cercetare sau programare.
Tastatura rezistentă la lichide până la o cantitate impresionantă de 400 cc este, de asemenea, retro-iluminată pentru a îmbunătăți experiența de lucru în orice mediu, fie că laptopul este utilizat în sala de curs sau la bibliotecă.
Suprafața tastaturii, touchpad-ului și zona sprijinului pentru palme a laptoplui ExpertBook B3 Flip este prevăzută cu tratamentul exclusiv ASUS Antibacterial Guard care s-a demonstrat că inhibă creșterea bacteriilor în proporție de peste 99% pe o perioadă de 24 de ore, ajutând în acest fel la menținerea suprafețelor laptopului curate și dezinfectate.
Pentru protecție, camera web cu rezoluție 720p HD dispune de un scut fizic pentru intimitate, iar gama completă de porturi I/O îi conferă o conectivitate excelentă și interoperabilitate cu majoritatea perifericelor.
Articol susținut de ASUS