Scandalul Adrian Cioroianu-Emilia Șercan. Raluca Turcan anunță concurs pentru directorul Bibliotecii Naționale: „Nu înseamnă că-l demit pe Cioroianu”

Spread the love

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat, marţi, că a pregătit procedurile pentru organizarea unui concurs pentru postul de manager al Bibliotecii Naţionale a României, spunând că asta nu înseamnă însă că îl va demite pe Adrian Cioroianu.

Raluca Turcan a făcut aceste declarații înaintea ședinței Comisiei de cultură a Camera Deputaților, convocate pe tema conflictului dintre directorul Bibliotecii Naționale și jurnalista Emilia Șercan.

În legătură cu cererile din spațiul public de demitere a lui Adrian Cioroianu, inclusiv din partea lui Iulian Bulai, președintele Comisiei de cultură, Raluca Turcanu a spus clar că nu are în vedere demiterea sau sancționarea actualului director și a vorbit despre organizarea unui concurs pentru conducerea Bibliotecii Naționale a României.

Amintim că jurnalista Emilia Șercan l-a acuzat pe Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, că a încălcat legea GDPR divulgând conținutul cererii pe care a făcut-o instituției pe care o conduce fostul ministru de externe privind digitalizarea tezei de doctorat a lui Mircea Geoană: „Adrian Cioroianu a obținut această informație prin prisma funcției sale de director al Bibliotecii Naționale a României (BNaR) și a divulgat-o public.

A divulgat public o informație pe care a obținut-o exclusiv prin prisma atribuțiilor de serviciu, informația nefiind publică și nici destinată publicității”.

Scandalul a pornit după ce jurnalista a reclamat că în sălile Bibliotecii Naționale cititorii sunt nevoiți să stea cu gecile pe ei, la temperaturi de 16,6 grade.

Directorul instituției, Adrian Cioroianu, a atacat-o pe aceasta și, mai mult, a făcut public, pe Facebook, ce informații a cerut de la bibliotecă.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns