Războiul din Ucraina, ziua 748. Dronele ucrainene au produs un incendiu la Orel / Rusia susţine că a cucerit în sat în direcţia Doneţk / Neutra Elveţie confiscă bunurile ruşilor de pe teritoriul său / Un avion militar al Moscovei s-a prăbuşit cu 15 persoane la bord

Spread the love

Controversele continuă în legătură cu declaraţiile făcute de Papa Francisc în ultimele zile, în care Suveranul Pontif a cerut Kievului „curajul de a ridica steagul alb” şi „de a negocia” cu Rusia.

Războiul din Ucraina, ziua 748.

Dronele ucrainene au produs un incendiu la Orel / Rusia susţine că a cucerit în sat în direcţia Doneţk / Neura Elveţie confiscă bunurile ruşilor de pe teritoriul său / Un avion militar al Moscovei s-a prăbuşit cu 15 persoane la bord Ministerul de Externe de la Moscova a chemat-o pe ambasadoare elveţiană Kristina Marty Lang pentru a-şi exprima un protest formal faţă de decizia Parlamentului de la Berna de a confisca bunurile statului rus pe teritoriul elveţian.

Ria Novosti o scrie.

‘„Pe 12 martie, ambasadorul Elveţiei la Moscova, K.

Marty Lang, a fost chemat la Ministerul de Externe al Rusiei pentru a protesta împotriva deciziei Parlamentului Elveţian de a crea baza legală pentru un mecanism care să permită confiscarea bunurilor de stat ale Federaţiei.

Rusia situată pe teritoriul Confederaţiei Elveţiene”, citim pe site-ul Ministerului de Externe de la Moscova.

Vezi mai multe articole din categoria social Trupele ruse au preluat controlul asupra satului Nevelskoie, în direcţia Doneţk.

Ministerul rus al Apărării a raportat acest lucru într-un comunicat, după cum a raportat Ria Novosti.

„În direcţia Doneţk, unităţile grupului de trupe „Sud” au eliberat activ aşezarea Nevelskoie a Republicii Populare Doneţk şi au ocupat linii şi poziţii mai avantajoase”, se arată în raportul ministerului.

Potrivit departamentului, în zonele aşezărilor Novomikhailovka şi Belogorovka, trupele ruse au învins formaţiunile brigăzii 79 de asalt aerian şi brigăzii 81 aeromobile a Forţelor Armate ucrainene.

Un avion de transport militar Il-76 s-a prăbuşit în timpul decolării pe un aeroport din regiunea Ivanovo.

Acest lucru a fost anunţat de Ministerul rus al Apărării, potrivit căruia „la bord erau opt membri ai echipajului şi şapte pasageri”.

Se pare că accidentul a fost cauzat de un incendiu la unul dintre motoare.

„Deocamdată, există un singur lucru pe care noi toţi, atât noi, cât şi reprezentanţii NATO, îl putem vedea: o poziţie destul de consistentă a regimului de la Kiev care neagă posibilitatea oricăror negocieri.

Aceasta este realitatea, de facto şi de jure”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reiterat acest lucru, după cum a raportat Interfax, comentând cuvintele secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căruia capitularea Ucrainei nu ar contribui la realizarea păcii în conflictul cu Rusia, pentru care părţile trebuie să înceapă discuţii pentru păstrarea Ucraina ca naţiune suverană.

Armata ucraineană a efectuat 45 de atacuri de artilerie într-o singură zi asupra zonelor populate de pe malul stâng al Niprului din regiunea Herson.

O sursă apropiată situaţiei le-a spus jurnaliştilor acest lucru, potrivit agenţiilor ruse.

Un incendiu a izbucnit la locul unde dronele kamikaze ruseşti Geran-2 au lovit în Kremeneţ, regiunea Ternopil.

Un depozit de combustibil din Orel, un oraş rusesc aflat la aproximativ 160 de kilometri de graniţa cu Ucraina, a fost atacat la primele ore ale zilei de astăzi de o dronă care a declanşat un incendiu, a declarat guvernatorul regional Andrei Klicov.

„O dronă s-a prăbuşit în Orel.

Un complex de combustibil şi energie a fost atacat.

Serviciile speciale lucrează la faţa locului pentru stingerea incendiului.

Nu există victime”, a scris Klicov pe contul său Telegram.

Potrivit unui oficial al serviciilor de urgenţă citat de agenţia Ria Novosti, un rezervor care conţinea produse petroliere a luat foc.

Presa locală a relatat că atacul a avut loc în jurul orei 3 dimineaţa (ora 2 în România).

Dronele ucrainene au atacat luni seara şi regiunea Belgorod din Rusia, în apropiere de oraşul ucrainean Harkov, fără răniţi, potrivit guvernatorului regional, care a adăugat că o linie electrică a fost avariată.

„Regiunea Belgorod a fost atacată de forţele armate ucrainene cu ajutorul dronelor, care au aruncat patru dispozitive explozive”, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov pe Telegram.

Potrivit acestuia, şapte municipalităţi au rămas fără curent electric în urma acestui atac.

Mai mult, o dronă a fost distrusă în regiunea Tula, la sud de Moscova, potrivit ministerului regional de securitate citat de agenţia Tass.

Guvernatorul regiunii Kursk, de asemenea aproape de graniţa cu Ucraina, a anunţat că două drone ucrainene au fost doborâte de apărarea rusă.

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Germane (Luftwaffe), generalul Ingo Gerhartz, a fost, de asemenea, conectat la conversaţia armatei germane cu privire la posibilităţile operaţionale ale rachetei de croazieră Taurus în Ucraina, care a fost interceptată şi apoi expediată în Rusia.

Acest lucru a fost confirmat de ministrul Apărării, Boris Pistorius, în faţa comisiei de apărare a Bundestagului, după cum a raportat Tagesschau.

  „Fără ajutor, Ucraina este destinată să piardă teren.

Iar consecinţele ar depăşi Kievul: dacă Statele Unite nu ajută Ucraina, vor alimenta îndoielile aliaţilor noştri cu privire la fiabilitatea Americii şi vor alimenta ambiţiile Chinei”.

Şeful CIA, William Burns, a spus acest lucru într-o audiere la Senat, în timpul căreia agenţiile de informaţii americane au reiterat că, în opinia lor, Rusia nu doreşte o ciocnire directă cu Statele Unite sau cu NATO.

Lasă un răspuns