Războiul din Ucraina, ziua 748. Dronele ucrainene au produs un incendiu în Orel, Rusia / America se teme că ar putea face China şi mai mare

Spread the love

Controversele continuă în legătură cu declaraţiile făcute de Papa Francisc în ultimele zile, în care Suveranul Pontif a cerut Kievului „curajul de a ridica steagul alb” şi „de a negocia” cu Rusia.

Războiul din Ucraina, ziua 748.

Un incendiu a izbucnit la locul unde dronele kamikaze ruseşti Geran-2 au lovit în Kremeneţ, regiunea Ternopil.

Un depozit de combustibil din Orel, un oraş rusesc aflat la aproximativ 160 de kilometri de graniţa cu Ucraina, a fost atacat la primele ore ale zilei de astăzi de o dronă care a declanşat un incendiu, a declarat guvernatorul regional Andrei Klicov.

Vezi mai multe articole din categoria social „O dronă s-a prăbuşit în Orel.

Un complex de combustibil şi energie a fost atacat.

Serviciile speciale lucrează la faţa locului pentru stingerea incendiului.

Nu există victime”, a scris Klicov pe contul său Telegram.

Potrivit unui oficial al serviciilor de urgenţă citat de agenţia Ria Novosti, un rezervor care conţinea produse petroliere a luat foc.

Presa locală a relatat că atacul a avut loc în jurul orei 3 dimineaţa (ora 2 în România).

Dronele ucrainene au atacat luni seara şi regiunea Belgorod din Rusia, în apropiere de oraşul ucrainean Harkov, fără răniţi, potrivit guvernatorului regional, care a adăugat că o linie electrică a fost avariată.

„Regiunea Belgorod a fost atacată de forţele armate ucrainene cu ajutorul dronelor, care au aruncat patru dispozitive explozive”, a declarat guvernatorul Viaceslav Gladkov pe Telegram.

Potrivit acestuia, şapte municipalităţi au rămas fără curent electric în urma acestui atac.

Mai mult, o dronă a fost distrusă în regiunea Tula, la sud de Moscova, potrivit ministerului regional de securitate citat de agenţia Tass.

Guvernatorul regiunii Kursk, de asemenea aproape de graniţa cu Ucraina, a anunţat că două drone ucrainene au fost doborâte de apărarea rusă.

Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene Germane (Luftwaffe), generalul Ingo Gerhartz, a fost, de asemenea, conectat la conversaţia armatei germane cu privire la posibilităţile operaţionale ale rachetei de croazieră Taurus în Ucraina, care a fost interceptată şi apoi expediată în Rusia.

Acest lucru a fost confirmat de ministrul Apărării, Boris Pistorius, în faţa comisiei de apărare a Bundestagului, după cum a raportat Tagesschau.

  „Fără ajutor, Ucraina este destinată să piardă teren.

Iar consecinţele ar depăşi Kievul: dacă Statele Unite nu ajută Ucraina, vor alimenta îndoielile aliaţilor noştri cu privire la fiabilitatea Americii şi vor alimenta ambiţiile Chinei”.

Şeful CIA, William Burns, a spus acest lucru într-o audiere la Senat, în timpul căreia agenţiile de informaţii americane au reiterat că, în opinia lor, Rusia nu doreşte o ciocnire directă cu Statele Unite sau cu NATO.

Lasă un răspuns