Mai mulți artiști au fost percheziționați în mai multe orașe din Rusia / Pe cine vizează Moscova?

Spread the love

Autoritățile ruse au percheziționat marți locuințele unor artiști și activiști din mai multe orașe, în legătură cu un caz împotriva unei foste membre a grupului de protest Pussy Riot care luptă alături de Ucraina, potrivit AFP.

În ultimii doi ani, Kremlinul a desfășurat o amplă campanie de represiune împotriva oricărei forme de disidență, iar aceste raiduri au fost efectuate cu doar câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 15-17 martie.

Potrivit organizațiilor de apărare a drepturilor și a presei ruse independente, o duzină de artiști au fost vizați marți de percheziții în legătură cu un nou caz în care este implicat Piotr Verzilov, fost membru al grupului de protest Pussy Riot și fondator al publicației Mediazona.

Potrivit site-ului de știri, specializat în cazuri judiciare din Rusia, perchezițiile au avut loc la Moscova și Sankt Petersburg, precum și în alte orașe mari, precum Nijni Novgorod, Ekaterinburg, Ulianovsk și Samara.

ONG-ul OVD-Info a raportat că serviciile de securitate ruse (FSB) au interogat-o pe Olga Pakhtussova, membră a Pussy Riot, și pe artistele Alexandra Katciko și Vladlena Milkina.

Piotr Verzilov susține că a luptat alături de forțele Kievului în Ucraina de când s-a exilat din Rusia.

El a fost condamnat în contumacie anul trecut la opt ani și jumătate de închisoare pentru publicarea de „informații false” despre armata rusă, iar presa rusă independentă consideră că autoritățile ar fi deschis un dosar împotriva sa pentru „trădare”.

Lasă un răspuns