LIVE Război în Ucraina, ziua 748: Atac masiv cu drone în Rusia / Trupele Kievului „au oprit” înaintarea rușilor pe front / Soldați NATO „sunt deja prezenți” în Ucraina, susține șeful diplomației poloneze

Spread the love

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat la televiziunea franceză că situația pe linia frontului este cea mai bună din ultimele trei luni.

Înaintarea rusă „a continuat în estul țării, dar astăzi soldații noștri au oprit-o”, a spus el.

Deși șeful NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că nu sunt planuri de a trimite trupe în țara invadată de armata rusă, șeful diplomației poloneze, Radoslaw Sikorski, a declarat că „personal militar NATO este deja prezent în Ucraina”.

09:32Vaticanul vine cu explicații după indignarea provocată de declarațiile Papei Francisc conform cărora Ucraina ar trebui să aibă „curajul steagului alb” și să negocieze încheierea războiului declanșat de invazia Rusiei.

Prima condiţie pentru orice negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina este ca Rusia să înceteze agresiunea, a declarat marţi secundul Papei Francisc, citat de Reuters.

09:00Ambasadorul rus în Bulgaria, Eleonora Mitrofanova, a rezumat cel mai exact rezultatul bătăliei zgomotos popularizate a guvernanților împotriva influenței ruse în Bulgaria: „Nu mă faceți să râd”, potrivit Sega.

bg, citat de Rador Radio România.

08:30Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus o dronă lansată de Ucraina care zbura spre Moscova, a declarat marți primarul Serghei Sobanin, relatează Reuters.

Sobianin a declarat pe Telegram că nu au existat victime și nici pagube în locul din districtul Ramenski unde au căzut resturile dronei.

08:11Autoritățile ruse din mai multe regiuni au anunțat incendii la rafinării și terminale petroliere, după ce au fost atacate de drone.

01:00Medvedev îl atacă din nou pe Macron, vulgar, în franceză, înaintea unei vizite a şefului statului francez la Kiev.

„Să ia mai multe perechi de chiloţi! Va mirosi foarte puternic”.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev l-a atacat luni pe preşedintele francez Emmanuel Macron, care urmează să efectueze o vizită în Ucraina „în următoarele săptămâni”, într-un mesaj în franceză în care-l cataloghează drept un „laş zoologic”, relatează BFMTV, citat de News.

ro.

„Macron se pregăteşte să se ducă la Kiev? Dar este un laş zoologic!”, scrie pe X aliatul lui Putin, un obişnuit al unor derapaje usturătoare.

00:47Biden spune că nu este nevoie de mai multe trupe americane la granița cu Polonia.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat luni că nu este nevoie de trupe americane suplimentare la granița cu Polonia, comentariile sale venind cu o zi înainte de întâlnirea cu președintele polonez Andrzej Duda și cu premierul Donald Tusk, potrivit Reuters.

–––––-Cele mai importante informații de luni privind agresiunea Rusiei au fost LIVE aici pe HotNews.

ro

Lasă un răspuns