Ciolacu a dat Touareg-ul pe Duster și cam atât / RA-APPS așteaptă programul Rabla pentru a cumpăra 16 noi mașini pentru Guvern

Spread the love

La o lună de când Marcel Ciolacu a anunțat că el și Guvernul nu vor mai folosi decât Dacia Duster și a schimbat Touareg-ul pus la dispoziție de SPP cu o Dacia Duster, nu s-a schimbat nimic la nivelul celor 28 de mașini puse la dispoziția Cancelariei și a SGG de către RA-APPS.

Într-un răspuns către HotNews.

ro, Regia arată ce mașini folosește Guvernul și spune că așteaptă programul Rabla și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe acest an pentru a cumpăra 16 noi mașini pentru SGG.

Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) a comunicat luni, 11 martie 2024, la solicitarea HotNews.

ro, ce mașini pune la dispoziția Cancelariei premierului și Secretariatului General al Guvernului (SGG).

La solicitarea HotNews.

ro de a preciza când va face această achiziție și ce sumă a alocat, RA-APPS a precizat că „valoarea de achiziție a acestor autoturisme va respecta prevederile art.

5 (alin 8) din Ordonanța Guvernului nr.

80 din 30 august 2001”.

Regia mai spune că poate face această achiziție deoarece este exceptată de la aplicarea prevederilor OUG 34/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare.

Și Secretariatul General al Guvernului (SGG) a transmis luni, 11 martie, la solicitarea HotNews.

ro că serviciul de transport persoane este asigurat de RA-APPS, care și-a propus completarea parcului auto pentru SGG cu 16 noi autoturisme.

Într-un răspuns pe aceeași temă, transmis de biroul de presă al Guvernului către HotNews.

ro în data de 19 februarie 2024, Executivul a precizat că premierul Marcel Ciolacu utilizează în prezent un autovehicul Dacia Duster și că autoturismul folosit anterior, WV Touareg, era pus la dispoziție de Serviciul de Protecție și Pază (SPP).

Executivul a mai precizat că achiziționarea, preluarea în leasing sau închirierea de autoturisme de către Cancelaria Prim-Ministrului, la fel ca toate instituțiile publice, este interzisă de OUG nr.

34/2023.

Pe acest subiect, Serviciul de Protecție și Pază a comunicat tot în data de 19 februarie 2024 că „pune la dispoziția demnitarilor mașini aflate în parcul auto al instituției, în funcție de misiuni, riscuri și vulnerabilități”, fără a da alte detalii.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat în data de 7 februarie, cu ocazia vizitei la platforma Dacia de la Mioveni, că el și Guvernul vor folosi doar mașini Dacia Duster.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri că el și Guvernul României vor folosi mașini Duster, întrucât „brandul trebuie să fie principalul brand (n.

r.

românesc) de autoturisme”.

Premierul a făcut un drive test cu noul model de Duster, despre care a spus că „este bestială”.

Citește articolul integral pe HotNews.

ro.

#hotnews #stirinonstop #marcelciolacu #dacia #guvernulromaniei #actualitate #politicaAcesta a făcut un drive test cu noul model de Duster, despre care a spus că „este bestială”.

Lasă un răspuns