Champions League: Arsenal vs Porto – „Tunarii”, mari favoriţi

Spread the love

Arsenal – Porto, meci contând pentru manşa a doua a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 12 martie, de la ora 22:00, pe Emirates Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Arsenal este favorită la calificarea în sferturile de finală ale competiţiei, chiar dacă are nevoie de o victorie la două goluri diferenţă, după ce, în tur, Porto s-a impus dramatic cu 1-0 (Galeno 90+4).

Arsenal a ajuns în optimile de finală din Champions League din postura de câştigătoare a Grupei B, după următoarele rezultate: 4-1 (a) şi 1-1 (d) cu Eindhoven, 1-2 (d) şi 6-0 (a) cu Lens, 2-1 (d) şi 2-0 (a) cu Sevilla.

În Premier League, echipa lui Mikel Arteta este pe locul 1 după 28 de etape, cu 64 de puncte, la egalitate cu Liverpool, care e pe 2, şi cu unul peste Manchester City, care încheie podiumul, şi vine după o victorie înregistrată în cel mai recent meci oficial, disputat în campionat, scor 2-1 pe teren propriu cu Brentford.

Atenţie, „tunarii” au opt victorii în ultimele nouă partide oficiale, indiferent de competiţie, singurul eşec din această serie fiind chiar înfrângerea de la Porto!Arsenal a ajuns o singură dată în finala Champions League, în 2006, când a pierdut în faţa celor de la Barcelona, scor 1-2 pe Stade de France din Paris.

Porto s-a calificat în această fază a competiţiei după ce a terminat pe locul 2 în Grupa H, în care a obţinut următoarele rezultate: 3-1 (d) şi 5-3 (a) cu Şahtior Doneţk, 0-1 (a) şi 1-2 (d) cu Barcelona, 4-1 (d) şi 2-0 (a) cu Antwerp.

În Primeira Liga, echipa antrenată de Sergio Conceicao este pe locul 3 după 25 de etape, cu 55 de puncte, la şapte distanţă de liderul Sportnig (care are şi un meci mai puţin disputat), iar cea mai recentă partidă oficială s-a impus în campionat pe terenul celor de la Portimonense, scor 3-0.

De menţionat că „dragonii” vin după o serie de şase meciuri oficiale fără eşec în toate competiţiile (cinci victorii şi un egal), având trei succese consecutive în campionat, inclusiv un 5-0, acasă, cu Benfica!Porto a câştigat de două ori Liga Campionilor din tot atâtea finale disputate, în 1987 (2-1 cu Bayern Munchen la Viena) şi în 2004 (3-0 în cu Monaco, la Gelsenkirchen).

În afară de meciul din tur, cele două echipe s-au confruntat ultima oară în optimile de finală ale ediţiei 2009-2010 din Champions League, când Porto s-a impus în tur, pe teren propriu, cu 2-1, dar Arsenal s-a calificat mai departe după ce a câştigat returul de la Londra cu 5-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Arsenal – Porto.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns